ClickCease

Argus gebruiken in combinatie met de RealWear Navigator 500

Laatst gewijzigd: 23 december 2021
In dit artikel wordt uitgelegd hoe de AR-headset RealWear Navigator 500, het beste gebruikt kan worden in combinatie met de Argus Remote Expert software. Het Argus remote expert platform wordt veel gebruikt in de offshore industrie of op plaatsen waar geen goede internet condities zijn.

Wat is Argus?

Argus is een softwareprogramma waarmee gebruikers van smart glasses, als de RealWear Navigator 500, onder meer kunnen (video)bellen.

Aan de slag met Argus en de RealWear Navigator 500

Wat heb ik nodig om aan de slag te gaan met Argus?

Voordat u aan de slag kunt gaan met Argus is het belangrijk om een licentie te hebben voor  Argus. U kunt een gratis test licentie aanvragen via de Argus website. Mocht u hier niet uitkomen, dan kan VR Expert u begeleiden om dit in orde te maken. Tevens biedt VR Expert een gratis en vrijblijvende proefperiode van drie dagen aan voor gebruik van de RealWear

Argus installeren op de RealWear Navigator 500

Als u uw licenties in orde hebt gemaakt, dan kan de Argus-applicatie worden geïnstalleerd op de RealWear Navigator 500. Het makkelijkst is om dit te doen via Foresight, het cloud management-platform van RealWear. Bij aanschaf van een RealWear kunt u de inloggegevens voor Foresight aanvragen. Mocht u dit te moeilijk vinden of het te veel tijd kosten, dan kan VR Expert de applicatie voor u installeren.  Om de RealWear te koppelen aan Foresight, moet u het serienummer van de RealWear in toetsen (te vinden op de doos van uw RealWear). Vervolgens kan de Argus applicatie worden toegevoegd aan de RealWear. De Argus applicatie zal automatisch geïnstalleerd worden, zodra de RealWear een werkende internetverbinding heeft. Een uitgebreide uitleg over Foresight kunt u hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=fnL8wO4o0Kk.

Een nieuw apparaat toevoegen

Ga  naar het Argus Remote expert dashboard op de computer (dashboard.argus-remote.com). Nadat u bent ingelogd klikt u op de pagina, ‘devices’. Selecteer vervolgens ‘add device’ aan de rechterkant van het scherm. Er zal vervolgens een QR-code verschijnen. Zorg dat de RealWear Navigator 500 een internetverbinding heeft. Start vervolgens de Argus applicatie op de RealWear. Dit kunt u doen door het spraakcommando “My Programma’s” uit te spreken en vervolgens “Argus”  te zeggen. Als de Argus applicatie voor het eerst wordt geopend verschijnt  een QR-code scanner in beeld. Mocht dit niet gebeuren, spreek dan het spraakcommando “Open Registration” uit. Scan vervolgens de QR-code die zichtbaar is op het dashboard.  (of vul de code in door het spraakcommando “letter x” uit te spreken).  Als de QR-code succesvol is gescand, kunt u het apparaat een naam en locatie toewijzen. Vergeet niet op ‘save’ te drukken als u klaar bent. 

Een gesprek starten

Een gesprek starten kan vanaf het Argus Dashboard. Zorg dat de RealWear Navigator 500 verbonden is met het internet en de Argus applicatie is gestart. Op de Devices pagina van het Argus dashboard verschijnt vervolgens een groen call icoontje bij het device. Zodra de RealWear Navigator 500 gebeld word  kunt u met de woorden “accept call” opnemen. Wilt u een gesprek beëindigen, spreek dan het spraakcommando “end call” uit. 

Een AR marker plaatsen en tekenen tijdens een gesprek

U kunt tijdens het gesprek een AR-marker plaatsen door op het ‘marker’ icoon te klikken. Dit icoon staat links onderin het scherm. Nadat het marker icoon is geselecteerd, kunt u nu een AR marker aanbrengen door op het scherm te klikken. Vervolgens zal de gebruiker van de RealWear Navigator 500 deze AR marker zien verschijnen in zijn of haar scherm. Naast het icoon van de marker, staat een icoon van een kwast. Als u laatstgenoemde icoon aanklikt dan heeft u de keuze tussen een rode, groene of blauwe kwast. Kies een kwast en begin met tekenen op het scherm. Deze tekeningen verschijnen meteen op het scherm van de gebruiker met de RealWear.

PDF of foto’s sturen

Foto’s of een pdf-bestand sturen naar een gebruiker van de RealWear is ook mogelijk met Argus. Dit kan door op ‘send file’ te klikken, links in het scherm onder ‘files’. Als u op ‘send file’ klikt, ziet u een lijst met uw bestanden. Als u een bestand gevonden heeft dat u wil verzenden, klikt u op ‘openen’. Vervolgens wordt het bestand naar de gebruiker van de RealWear gestuurd. De gebruiker van de RealWear kan het bestand sluiten door te zeggen “Navigate Back”.

Videokwaliteit instellen

Een unieke eigenschap van Argus is dat de videokwaliteit kan worden aangepast tijden de call. Dit kan handig zijn mochten er slechte internet condities zijn. Argus is zo geprogrammeerd dat het automatisch op zoek gaat naar de optimale kwaliteit, maar als gebruiker heb je de  mogelijkheid om het heft in eigen handen te nemen en een bepaalde setting te zieken. De videokwaliteit aanpassen tijdens een gesprek kan door op het instellingen-plaatje te klikken, aan de linkerkant van het scherm en een videoprofiel te kiezen. Het gebruikt de volgende instellingen per profiel:*

High

 • Audio: up to 50kbps
 • Video: up to 2500kbps
 • Resolution: 720p to 1080p
 • FPS: up to 60fps

Medium

 • Audio: up to 40kbps
 • Video: up to 1750kbps
 • Resolution: 460p to 720p
 • FPS: up to 30fps

Low

 • Audio: up to 30kbps
 • Video: up to 500kbps
 • Resolution: up to 360p
 • FPS: up to 30fps

Een screenshot maken

Onderaan het videoscherm staat een camera icoon waarmee een screenshot kan worden gemaakt. Nadat op het camera icoon is gedrukt, zal er een hoge resolutie schermafbeelding gemaakt worden. Let op, de video kan hierdoor even haperen.

Hoe vind ik alle spraak commando’s binnen de Argus applicatie?

Door het spraakcommando ‘’Open Commands’’ uit te spreken, zal er een lijst verschijnen met alle commando’s die u binnen Argus kunt gebruiken. De meeste belangrijke commando’s zijn:
 • Open Commands – Menu met alle spraak commando’s
 • Close Commands – Sluit het menu met alle spraakcommando’s
 • Open Info – Opent een informatiescherm over het apparaat
 • Close Info – Sluit het informatie-scherm over het apparaat
 • Open Registration – opent apparaat registratie scherm
 • Close Registration – Sluit het apparaat registratie scherm

De applicatie verlaten

Door het spraakcommando ‘’Quit Application’’ uit te spreken, sluit u de Argus-app. 

Voor- en nadelen van Argus

Een groot voordeel van Argus is het feit dat de software speciaal is ontworpen voor smartglasses, zoals de RealWear Navigator 500. Een ander voordeel is dat de Argus ook goed werkt bij een beperkte bandbreedte, waardoor slecht internet geen belemmering is voor gebruik van de software. Daarnaast kunt u gemakkelijk apparaten toevoegen met Argus en kunt u een onbeperkt aantal gebruikers aan uw gesprekken toevoegen. Ook biedt Argus de mogelijkheid tot hosting on premise – wat inhoudt dat het softwareprogramma gebruikt kan worden op verschillende locaties.* Een nadeel van Argus is het feit dat er nieuwe accounts aangemaakt moeten worden, voor iemand het softwareprogramma kan gebruiken. Bij Microsoft Teams hoeft dit vaak niet, omdat veel bedrijven al gebruik maken van de diensten van Microsoft.
Was dit artikel behulpzaam?
Nee 0 van 0 vond dit artikel nuttig.
Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.