ClickCease

Hoe kan ik Remote Eye gebruiken in combinatie met de RealWear Navigator 500

Laatst gewijzigd: 23 december 2021
In dit artikel wordt uitgelegd hoe de AR-headset RealWear Navigator 500 gebruikt kan worden in combinatie met het online platform Remote Eye. Ook volgt er uitleg over hoe Remote Eye geïnstalleerd moet worden op de RealWear Navigator 500. 

Wat is Remote Eye?

Remote Eye is een van de grootste remote expert platforms van dit moment en onderscheid zich van andere platformen doordat het veel functionaliteiten heeft.

Stappenplan om aan de slag te gaan met Remote Eye en RealWear Navigator 500

1. Wat heb ik nodig om aan de slag te gaan met Remote Eye?

Voordat u aan de slag kunt gaan met Remote Eye is het belangrijk om een RealWear Navigator 500 in uw bezit te hebben. Daarnaast moet u toegang krijgen tot Remote Eye expert login door een Remote Eye licentie aan te vragen. VR Expert kan u helpen om dit in orde te maken. 

2. Remote Eye installeren op de RealWear Navigator 500

Nadat de licenties zijn aangevraagd, moet Remote Eye geïnstalleerd worden op de RealWear Navigator 500. Het makkelijkste om dit te doen is via de cloud management omgeving van RealWear, Foresight. Bij het aanschaffen van een RealWear Navigator 500, kunt u een inlogcode bij Foresight aanvragen of uw leverancier vragen de applicatie voor u te installeren. VR Expert helpt u graag in dit proces. Mocht u Remote EYe zelf op de RealWear gaan installeren kunt u uw apparaat koppelen aan Foresight, door middel van het serienummer. Vervolgens kunt u de applicatie Remote Eye toevoegen aan het apparaat, waarna deze automatisch geïnstalleerd zal worden zodra de RealWear Navigator 500 internetconnectie heeft. In de volgende video kunt u meer informatie vinden over RealWear Foresight: https://www.youtube.com/watch?v=fnL8wO4o0Kk 

3. Inloggen op Remote Eye

Om in te loggen op Remote Eye gaat u als eerst naar de expertpagina van Remote Eye, te vinden via de volgende link: app.remoteeye.com Let op! Houd er rekening mee dat niet alle browsers ondersteunt worden door Remote Eye. Wij adviseren u om Google Chrome te gebruiken, om eventuele problemen te voorkomen.  Log vervolgens in op de expert-pagina van Remote Eye met de inloggegevens die u verkregen heeft bij aanschaf van uw licentie. Na het inloggen komt u op uw contacten pagina. Hierin kunt u alle online apparaten bellen. Alle apparaten die online zijn, zullen groen gemarkeerd weergegeven worden.

4. Inloggen op de RealWear Navigator 500

Wanneer de applicatie is geïnstalleerd op de RealWear Navigator 500, kunt u de applicatie openen door de spraakcommando’s ‘’My programme’s’’ en vervolgens ‘’Remote Eye’’ uit te spreken in het hoofdmenu.  Om Remote Eye te kunnen gebruiken, moet er eerst worden ingelogd. Dit kan met behulp van het spraakgestuurde toetsenbord. De inlognaam en wachtwoord moeten dan letter voor letter hardop uitgesproken worden. Een andere, wellicht snellere, manier om in te loggen is om de RealWear Companion-app te downloaden op uw smartphone. Na het downloaden van de applicatie kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord intypen op uw smartphone, waarna een QR-code wordt gegenereerd die gescand kan worden door de RealWear. Wanneer de applicatie van Remote Eye voor het eerste geopend wordt, zal er een 4-cijferige code op het scherm van de RealWear verschijnen. Open vervolgens de Remote Expert site op de computer, en klik op het blauwe plusje links bovenin in het scherm. Voer vervolgens de 4-cijferige code in. U kunt kiezen om het apparaat toe te voegen aan de huidige Remote Expert, of aan alle Remote Expert accounts van uw organisatie.  U bent nu klaar om aan de slag te gaan met Remote Eye op de RealWear Navigator 500!

5. Bellen met Remote Eye op de RealWear Navigator 500

Wanneer een headset online is, zal deze groen weergegeven worden, en rood wanneer het contact offline is. Klik op ‘’Call’’ op een online contact om een videoverbinding te starten.  Er zijn twee verschillende manieren om te bellen; Direct en Routed.  Direct: Direct gesprek tussen twee punten, waardoor de video kwaliteit goed blijft zelfs als er een slechte internetverbinding is.  Routed: Communicatie verloopt via een externe server. Alleen via een routed verbinding kunt u video-opname gebruiken of een multicall maken.

6. Multi-Call

Met deze functie, kan de expert achter het scherm meerdere mensen toevoegen aan het huidige gesprek.  Dit werkt als volgt:
  • Stap 1: De expert vraagt de uitnodigingscode op door op het deel icoon te klikken. Aan de rechterkant wordt vervolgens de uitnodigingscode gegenereerd:
  • Stap 2: De expert deelt vervolgens de uitnodigingscode met een andere gebruiker. Deze klikt vervolgens op het multicall icoon, en vult de uitnodigingscode in om zich bij het gesprek te voegen:
U kunt ook een link genereren om gebruikers uit te nodigen. Klik op ‘’Generate link’’ om een uitnodiging link te maken. Deze link kan ook gedeeld worden met externe gebruikers.  Iedereen die via deze link deelneemt, neemt deel aan de call, maar heeft geen toegang tot de overige Remote Eye-tools.  Er is geen limiet aan het aantal experts die aan een verbinding toegevoegd kunnen worden. ‘

7. Een scherm delen met Remote Eye op de RealWear Navigator 500

Het scherm van de expert kan eenvoudig gedeeld worden met de gebruiker van de RealWear Navigator 500. Gebruik deze tool om documenten met de gebruiker te delen. Klik op het scherm delen icoon om het scherm delen te starten of stoppen:

8. Screenshots en annotaties in Remote Eye

De expert kan een screenshot maken, om vervolgens notities of annotaties toe te voegen en weer terug te sturen naar de RealWear-gebruiker. Er zijn twee manieren om dit te doen:
  • Screenshots: De schermafbeelding wordt gemaakt van de video door op het afbeeldings icoon te klikken.  Dit is de snelste manier, echter gaat dit wel ten koste van de kwaliteit van de afbeelding.
  • HD Mode: Als op de foto icoon word geklikt, wordt de videoverbinding voor enkele seconden stop gezet; de camera neemt  dan een echte HD-foto en stuurt dit naar de expert. Deze manier is iets langzamer, maar de kwaliteit van de afbeelding is hierdoor wel beter.
Druk op ‘’Save’’ om de afbeelding op te slaan in uw bibliotheek. Dubbelklik op de afbeelding om hem naar de RealWear-gebruiker terug te sturen. 
  • Live tekenen: Door op het teken icoon te klikken, wordt de afbeelding gestuurd naar de RealWear gebruiker. Wanneer de Expert vervolgens in de afbeelding tekent, wordt de tekening live getoond op het RealWear-display.
  • Video opnemen: Druk op het video icoon om een video opname te starten of stoppen. De video zal beschikbaar zijn in de bibliotheek. Door op de video thumbnail te klikken, wordt de video afgespeeld in een nieuw tabblad in uw browser. Hier kan de video gedownload worden op uw computer. 

Kosten van Remote Eye

De kosten van Remote Eye bedragen €49 euro, per apparaat, per maand. Een licentie voor een heel jaar bedraagt € 499,80. Binnen deze licentie krijgt u één Expert-account (account gegevens om op afstand via de computer in te loggen) en één smartglass user-account (account gegevens om op Remote Eye in de RealWear in te loggen).  Mocht u een extra Expert- of User-account willen aanschaffen, bedraagt dit € 255 per stuk, per jaar. Ook is het mogelijk om een extra mobile smartphone account aan te schaffen (User-account gegevens om, in Remote Eye, op uw smartphone in te loggen in plaats van op een smartglass).  U kunt de licenties via VR Expert bestellen bij de aanschaf van een RealWear Navigator 500.

Voor- en nadelen Remote Eye

Remote Eye heeft een uitgebreid assortiment aan functionaliteiten. Denk aan multi call, foto’s of video’s opnemen, AR-markers en inzoomen. Een ander voordeel van de  Remote Eye is het feit dat de expert achter het scherm volledige controle heeft; hij of zij bepaalt wat de gebruiker in de bril ziet. Daarnaast is Remote Eye te gebruiken op verschillende platformen, denk hierbij aan onder meer een mobiele telefoon, een tablet, de RealWear of de Vuzix.  Een nadeel van Remote Eye is dat het extra kosten met zich meebrengt en er per gebruiker een account aangemaakt dient te worden.  
Was dit artikel behulpzaam?
Nee 0 van 0 vond dit artikel nuttig.
Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.