ClickCease

Microsoft Teams Gebruiken In Combinatie Met De RealWear Navigator 500

Laatst gewijzigd: 23 december 2021
In dit artikel volgt informatie over hoe de AR-headset RealWear Navigator 500 gebruikt kan worden in combinatie met het online platform Microsoft Teams. 

Wat heb je nodig:

  • The RealWear Navigator 500
  • Internet connecite
Note: Om Microsoft Teams te downloaden op de RealWear moet je geregistreerd zijn op Foresight.

Aan de slag met Microsoft Teams en RealWear Navigator 500

Foresight

Om Microsoft Teams te gebruiken in combinatie met de RealWear Navigator 500 moet de headset aangemeld worden bij Foresight – het cloud systeem om RealWear-apparaten te managen. Met Foresight kunnen organisaties onder meer applicaties installeren, zoals Microsoft Teams. Als de RealWear Navigator 500 eenmaal bij Foresight aangemeld is, kan Microsoft Teams via Foresight geïnstalleerd worden. Dit kan ingewikkelde materie zijn, dus wij helpen u graag met het installeren van zowel Foresight als Microsoft Teams, zodat uw AR-headset meteen gebruiksklaar is.

Inloggen

Om Microsof Teams te kunnen gebruiken op RealWear Navigator 500 moet er eerst worden ingelogd. Dit kan met behulp van een toetsenbord dat door middel van spraak bestuurd kan worden. De letters moeten dan letter voor letter hardop uitgesproken worden. Sneller is om de RealWear Companion-app te downloaden op uw smartphone. Na het downloaden van de applicatie kan u de gebruikersnaam en wachtwoord intypen de smartphone, waarna een QR code wordt gegenereerd die gescand kan worden door de RealWear. Handig is om van te voren na te denken over welke account u wilt gaan gebruiken voor de RealWear, een persoonlijke account van een medewerker of een generiek account.

Videogesprek starten

De gebruiker staat tijdens een videogesprek in contact met een persoon op afstand die achter een computer zit. Laatstgenoemde persoon noemen we voor het gemak maar even de ‘expert’. Deze expert hoeft alleen het emailadres van de gebruiker in te voeren in Microsoft Teams en op “bellen” te klikken om een videogesprek te beginnen. Andersom een videogesprek starten kan ook. De gebruiker met de RealWear belt de expert die achter de computer zit. Dat gaat zo: de gebruiker spreekt de woorden “mijn oproepen” hardop uit, en vervolgens verschijnt er een lijst met contacten op zijn scherm die in het verleden gebeld zijn. Uit die lijst kan een persoon gekozen worden om te bellen. Ook kan de gebruiker met de AR-headset iemand bellen door een e-mailadres, met de letters afzonderlijk van elkaar, uit te spreken. Dit kost echter meer tijd.

Een scherm delen met Microsoft Teams op de RealWear Navigator 500

Als een videogesprek is opgestart, kan de expert achter de computer eenvoudig een bestand selecteren dat hij wil delen met de gebruiker van de AR-headset. Dit doet de expert door scherm delen op de pc aan te klikken in Microsoft Teams en vervolgens het bestand te selecteren dat hij of zij wil delen. Als het bestand geselecteerd is, verschijnt het in het beeld van de RealWear Navigator 500.

Groepscall met de RealWear Navigator 500

Het is ook mogelijk meer personen aan een gesprek toe te voegen, namelijk door de RealWear HTM-1 toe te voegen aan een al bestaand groepsgesprek op Microsoft Teams op de computer. Alle personen uit dat groepsgesprek staan dan in verbinding met de headset en kunnen zijn beeld zien.

Kosten van Microsoft Teams

Met een office-licentie is het gebruik van Microsoft Teams inbegrepen. Bedrijven die Office 365 gebruiken, hebben Microsoft Teams al automatisch op hun computer staan, ongeacht welke Office-versie door het bedrijf aangeboden wordt. Alle Office-versies bevatten namelijk Microsoft Teams.

Voor- en nadelen

Een voordeel is dat veel bedrijven al gebruik maken van Microsoft Teams. De integratie van het systeem in combinatie met de RealWear HTM-1 verloopt dan over het algemeen erg vlot. Bovendien is het gebruik van Microsoft Teams zoals gezegd inbegrepen, wanneer er een office-licentie in het bezit is. Daarnaast is de mogelijkheid tot groepsgesprekken ook een groot voordeel van Microsoft Teams. Nadeel van het gebruik van Microsoft Teams in combinatie met de RealWear HTM-1 is de behoefte aan goed internet. Zonder goed internet werkt Microsoft Teams niet. Mocht een gebruiker slecht internet hebben, dan raden wij het software-systeem Argus aan in plaats van Microsoft Teams. Met Argus wordt de verbinding nooit verbroken, ongeacht of er wel of geen werkend internet aanwezig is. Een ander nadeel van Microsoft Teams is de beperkte toegang tot AR-functionaliteiten heeft. Het maken van foto’s is bijvoorbeeld niet mogelijk bij gebruik van Microsoft Teams. Wij raden bedrijven die al werken met Microsoft Teams aan om dit platform ook toe te passen in combinatie met de RealWear HTM-1. Het beste is om van tevoren intensief te testen of de headset en Microsoft Teams passen bij de opdracht waarvoor een bedrijf denkt die combinatie nodig te hebben. Mocht u de RealWear Navigator 500 willen testen, dan kunt u bij ons een gratis 3-dagen trial aanvragen. Zo kunt u zelf een oordeel vellen over de headset en het apparaat testen met Microsoft Teams.
Was dit artikel behulpzaam?
Nee 0 van 0 vond dit artikel nuttig.
Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.