ClickCease

Kijk door het oog van de HTC Vive Front Camera

De Oculus Rift is gebaseerd op een “statische” ervaring waarbij je zelf staat of zit zonder te bewegen in de ruimte, je draait alleen je hoofd en gebruikt controllers in je hand om spellen te besturen. De HTC daarentegen heeft met hun “Lighthouse” systeem een manier bedacht om de speler vrij rond te laten lopen op een oppervlakte van drie vierkante meter. Helaas leverde dat wel gevaar op, steeds meer testers liepen tegen muren op die ze niet konden zien. Daarom hebben ze in de laatste versie van de HTC Vive headset een camera aangebracht.

Front Facing, niet Pass-Through

HTC is heel voorzichtig met het benoemen van de camera aan de voorzijde. Er wordt namelijk niet zozeer video doorgestuurd als data. Data wordt direct verzonden met een minimum aan vertraging, video moet verwerkt worden waarmee het meer tijd kost. Als resultaat kan de PC contouren “zien”, maar het is geen normaal videobeeld.

Vertigo laat je alles zien

De ontwikkelaar van het HTC Vive spel “Vertigo”, Zach van Zulobo Productions, nam de beelden van de camera op en deelde deze op YouTube. In de video kun je zien hoe de Vive de beelden doorgeeft aan de PC. Het is een monochroom beeld met veel contouren die een beetje wazig zijn. Je kunt de ruimte zien, maar niet in detail.

Gear VR heeft ook een camera

gearvr[1]Er is veel gesproken en geschreven over de HTC Vive camera, over de camera van de Gear VR is weinig informatie bekend. In principe gaat het om de camera van de Samsung Galaxy smartphone of phablet, dat apparaat moet je in de houder van de Gear VR steken. In het menu is het mogelijk om een “pass through” te kiezen, daarmee zie je door het oog van de camera aan de voorzijde van het apparaat (als je de beschermkap er niet op hebt tenminste). Als je te lui bent om je headset af te zetten kun je zo even naar het toilet wandelen. Dit biedt ook enorme potentie voor een Augmented Reality ervaring, maar het is de vraag of de mobiele processoren dat snel genoeg kunnen verwerken.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.