ClickCease

Kiosk modus voor de Oculus Go

Virtual reality is meer dan alleen plezier en games, het kan ook gebruikt worden als tool voor een marketingstrategie. Naast VR of 360 video content heb je ook de juiste hardware nodig. De meest populaire hardware van de afgelopen jaren zijn de Google Cardboard, de Samsung Gear VR en de Oculus Go kopen.

Nu is er een nieuw systeem op de markt met het potentieel om de nummer 1 VR-headset voor zakelijke presentaties te worden. Er is maar één nadeel; het ontbreken van een native Kiosk mode.

Wat is Kiosk mode?

Kiosk mode is een methode om informatie aan een potentiële klant te presenteren in een gesloten omgeving. Hier is alleen de presentatie zichtbaar, de klant heeft geen toegang tot andere content.

Dit kan een PowerPoint presentatie op een pc zijn, een Point of Sale display op een iPad of een VR presentatie op een VR headset. De presentatie kan zowel passief als interactief zijn.

Wat is de Oculus GO?

De Oculus Go is een populaire VR headset gemaakt en gedistribueerd door Facebook. Dat terwijl de Oculus VR afdeling grotendeels onafhankelijk werkt van de social media gigant. Het is een stand alone VR headset, wat betekent dat hij kan werken zonder externe hardware zoals een pc.

Het ontwerp is gebaseerd op de Samsung Gear VR, een andere populaire VR headset. De Gear VR is echter een houder voor Samsung Galaxy smartphones, de Oculus Go is een complete VR headset waar geen smartphone voor nodig is.

Oculus Go 32 GB Kopen

Ondersteunt de Oculus GO kiosk mode?

Hoewel deze headset op het Android besturingssysteem draait, staat hij niet alle functies van dit platform toe. Er is een aangepaste Oculus frontend die het gebruik van dit product ernstig beperkt om betere prestaties te leveren.

Maar waar een wil is, is er een weg. In de ontwikkelaarsmodus is het mogelijk om externe software te laden, in een proces dat ‘sideloading’ wordt genoemd. Als de juiste code is geladen, kan de standaard omgeving worden omzeild en vervangen door een aangepaste omgeving.

Dat is wat de kiosk mode voor de Oculus Go mogelijk maakt. Hoewel Oculus deze oplossing niet ondersteunt of aanbeveelt, is het volledig in overeenstemming met de gebruiksrechten van dit product.

In andere woorden; het is volkomen legaal om de Oculus GO in kiosk mode te gebruiken.  Dit biedt een breed scala aan nieuwe mogelijkheden met deze prachtige VR-headset. Dit lijkt heel erg op sideload VR

Vive focus kiosk mode https://vr-expert.nl/nieuws/kiosk-mode-op-de-htc-vive-focus-plus/
Pico g2 4k kisok mode https://vr-expert.nl/nieuws/hoe-zet-je-de-pico-g2-4k-in-video-kiosk-modus/

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.