ClickCease

Kodak SP360

Kodak heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Het is ook best jammer dat door de groeiende markt voor smartphones de compacte videocamera’s van Kodak relatief onbekend bleven. Met name de Zi8 en de Playsport serie liet Kodak zien goede camera’s te maken in een klein formaat tegen aantrekkelijke prijzen. Met de PIXPRO SP360 kunnen ze misschien wel eens helemaal terugkomen. Het is namelijk de eerst echte 360 graden videocamera gericht op de consument. 

Kodak heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Het is ook best jammer dat door de groeiende markt voor smartphones de compacte videocamera’s van Kodak relatief onbekend bleven. Met name de Zi8 en de Playsport serie liet Kodak zien goede camera’s te maken in een klein formaat tegen aantrekkelijke prijzen. Met de PIXPRO SP360 kunnen ze misschien wel eens helemaal terugkomen.

Action cam in 360 graden

De GoPro is de standaard in actiecamera’s. Met de SP360 wil Kodak bewijzen dat ze niet alleen de concurrentie aankunnen, maar zelfs overtreffen. Om te beginnen levert deze camera een 360 graden beeld met een lensbereik van maar liefst 240 graden op Full HD kwaliteit. De sensor heeft 16MP en foto’s worden op 10fps geschoten in 10MP. En het is een action cam dus je kunt rekenen op een waterdichte camera tot 2 meter diepte en een schokabsorberende behuizing. Met Wifi en aansturing via Android en iOS devices is dit een volwaardige actiecamera. Je kunt trouwens ook kiezen om te filmen in een normaal, recht formaat.

Veelzijdig en compleet

Naast techniek is er ook nagedacht over praktische toepassingen. Een time-lapse optie voor bijvoorbeeld bloeiende bloemen of overvliegende wolken, en een bewegingsdetectie voor het filmen van dieren in het bos of als bewakingscamera. De meegeleverde helmbandjes maken het plaatje compleet.

Van hand naar helm

De kodak SP1 en SPZ1 zijn action camera’s die gemaakt zijn om in je hand te houden, de SP360 is een geel blokje dat duidelijk ontworpen is voor bevestiging op een helm, voertuig of statief. Met een prijskaartje van 399 dollar inclusief waterdichte behuizing is dit een geduchte concurrent van GoPro, sterker nog, met de 360 graden opname mogelijkheid is dit wellicht zelfs de nieuwe koploper!

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.