Komt er nieuwe HTC Vive hardware in oktober?

HTC Vive - logo

Nieuwe HTC Vive Hardware is altijd spannend en het lijkt erop dat we iets nieuws gaan zien van HTC Vive nadat ze een aankomend evenement genaamd ‘Go With the Flow‘ hebben aangekondigd. Dit evenement zal plaatsvinden op 14 oktober.

Natuurlijk was de VR-industrie vol verwachting over wat er onthuld zou kunnen worden tijdens het evenement, dat vanaf 8 uur ’s ochtends op het Engage-platform plaatsvindt.

HTC Vive Flow – een nieuw handelsmerk

De onverschrokken industrie detectives hebben de publiek beschikbare informatie doorgespit. Hierbij vonden ze een nieuw handelsmerk (‘Vive Flow‘) dat het bedrijf in de afgelopen maand heeft geregistreerd. De vermelding is vaag genoeg om mensen op het verkeerde been te zetten. Maar het lijkt erop dat het mogelijk gaat om een nieuwe headset, nieuwe controllers, of zelfs iets dat te maken heeft met augmented reality of mixed reality.

Het enige wat het bedrijf heeft gezegd is dat we “Groot nieuws in een kleine verpakking” mogen verwachten. Ook hebben ze een cryptische foto op hun sociale feeds geplaatst. Waarmee ze een klein apparaat teasen.

VR Expert - Go with the flow

Zou dit verband kunnen houden met de HTC Vive Proton?

Het is mogelijk dat dit de manifestatie zou kunnen zijn van de ‘Vive Proton’. Dit is een concept headset die het bedrijf begin 2020 toonde.  De headset lijkt op een skibril en was opmerkelijk compact in vergelijking met wat er op dat moment nog meer beschikbaar was. Het apparaat was gebouwd om VR en AR op een zeer gebruiksvriendelijke manier te combineren. Waardoor er geen omvangrijke uitrusting meer nodig was en er een breed scala aan nieuwe gebruiksmogelijkheden ontstond.

Hoewel sommige punten overeenkomen, is het moeilijk te zeggen of dit hetgene is wat de 14e op de markt zal worden gebracht. Maar het zou belangrijke gevolgen hebben voor zakelijke gebruikers als het op de markt komt.  De veelzijdigheid en draagbaarheid die het zou bieden, in combinatie met het hoogwaardige optiek, zou een krachtig VR- en AR-apparaat opleveren dat op een groot aantal verschillende manieren zou kunnen worden ingezet.

VR Expert - HTC Vive Flow headset

Opeenvolgende lanceringen

Het interessante aan deze potentiële release is dat HTC Vive pas 5 maanden geleden de Vive Pro 2 en Vive Focus 3 headsets lanceerde. U zult zich herinneren dat de Vive Focus 3 een indrukwekkend, op het bedrijfsleven gericht apparaat was dat een hoofdbestanddeel is geworden in veel industrieën die gebruikmaken van de mixed reality-mogelijkheden die het biedt.

Het zal dus fascinerend zijn om te zien waar de HTC Flow op gericht zal zijn, als dat is wat er zal worden uitgebracht.  Er is een nieuwe headset geregistreerd bij de FCC, maar verder is het allemaal pure speculatie.

VR Expert - HTC Go With the Flow announcement

Als industrie kunnen we alleen maar afwachten. HTC Vive blijft waardevolle concurrentie voor Oculus. Als het gaat om hun bedrijfsgerichte mogelijkheden, bieden ze een enorme waarde.  Laten we hopen dat deze nieuwe release voortbouwt op die sterke fundamenten en ons nog meer mogelijkheden biedt om VR en AR in onze bedrijven te integreren, op weg naar een toekomst met VR.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.