ClickCease

Krijgt de Gear VR een geïntegreerd Positional Tracking System?

Samsung Gear VR Positional Tracking

De Mobile-HMD van Oculus en Samsung is een van de beste HMD’s op de markt. Doordat er alleen een Samsung telefoon nodig is om de headset aan te drijven zijn er geen kabels nodig, en met de ingebouwde features van de Gear VR zoals de nauwkeurige head-tracking heb je veel bewegingsvrijheid. In november komt de nieuwe Gear VR op de markt voor slechts 99 dollar, naast deze spectaculaire prijs is er ook een nieuwe feature aangekondigd.

Positional Tracking

Een groot minpunt aan de Samsung Gear VR is dat real-time bewegingen niet worden geregistreerd, tot nu toe werden alleen hoofbewegingen geregistreerd met de Gear VR. Daar gaat echter verandering in komen; Deze week werden 2 video’s ge-upload waarop te zien was dat het team achter de Gear VR aan het experimenteren was met positional tracking.

Sixense Motion Sensoren

In eerdere updates over de Samsung Gear VR werd gespeculeerd over het gebruik van Sixense Motion Sensoren, hierbij worden verschillende sensoren verspreid over een ruimte die vervolgens elke beweging registreren. Het enige nadeel aan de Sixense technologie is het gebruik van controllers, in de nieuwe video’s van het Gear VR evenement vallen echter geen controllers te zien.

Wel valt er te zien dat er een heleboel externe componenten worden gebruikt bij het nieuwe tracking systeem. Behalve de Samsung Gear zelf wordt er ook een bouwhelm gebruikt met een tablet die daar aan vastgemaakt is, hoe ze deze componenten in de Gear VR willen integreren is nog onbekend. De nieuwe Gear VR zal nog geen Positional Tracking System bevatten, het is wel mogelijk om met het STEM systeem van Sixense te werken. Misschien dat de tweede consumentenversie van de Gear VR al wel een Positional Tracking System zal bevatten.

Gear VR Positional Tracking

Het is dus onduidelijk hoe het PTS van de Gear VR werkt, en of er daadwerkelijk een PTS functie in de Gear VR wordt geïntegreerd. Waarschijnlijk komt er binnenkort meer duidelijkheid over PTS. In de tussentijd zijn wij nog wel even zoet met de nieuwe Samsung Gear VR die in november wordt gereleased. In de tussentijd kun je de Gear VR van Samsung huren.   

Een ander alternatief voor de Gear VR is onze Snow Owl.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.