Leap Motion gaat voor VR in 2016

Elke VR headset heeft momenteel een eigen systeem voor interactie in de virtuele wereld. De Oculus Rift maakt standaard gebruik van een Xbox controller, de HTC Vive heeft een eigen Lighthouse Tracking systeem ontwikkeld. Leap Motion laat je compleet vrij met je handen navigeren en manipuleren, en dit jaar gaan ze 100% voor VR.

Leap Motion

Dit bedrijf speelt niet zomaar “handig” in op het succes van VR. Ze bestaan al sinds 2010, lang voor de Rift verscheen. Ze hebben een kastje ontwikkeld die je op een PC aan kunt sluiten. Die scant jouw handen waardoor je de computer kunt bedienen. Dit systeem bestaat nog steeds maar in 2016 leggen ze de focus op Virtual Reality.

Leap Motion voor headsets

Directeur Michael Buckwald geeft aan dat er meerdere fabrikanten met deze technologie gaan werken in headsets dit jaar. Hoewel er een Leap Motion kastje bestaat voor de Rift is het twijfelachtig dat Oculus dit systeem als standaard gaat invoeren, althans niet op de korte termijn. Ook de Vive en Playstation VR hebben al hun eigen systeem. De technologie leent zich wel perfect voor mobiele systemen als de Gear VR en de Homido headset omdat je volledig vrij kunt bewegen.

Bekijk je handen in VR

Je kunt met de Leap Motion virtuele handen bekijken wat beweging en interactie een stuk makkelijker maakt in VR. Met de nieuwe versie kun je naast “digitale” handen ook je echte handen zien. Spellbound VR Alpha biedt een voorproefje van de mogelijkheden en maakt gebruik van de Leap Motion en de Oculus Rift DK2.

Atomic VR

Bij Atomic VR gaan ze letterlijk nog een stap verder. Het systeem werkt op een HTC Vive headset en geeft je enkele controllers in handen die lijken op de Playstation Move in combinatie met kerstverlichting. Het ziet er vreemd uit maar biedt wel een enorme bewegingsvrijheid. Dit bedrijf richt zich met name op e-sports toepassingen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.