ClickCease

Lenovo en Motorola gaan samenwerken om gelekte AR Headset te ontwikkelen, codenaam: Ironman

vr expert - lenovo and motorola ar headset

Een lek onthult dat Lenovo en Motorola een samenwerking zijn aangegaan om een aankomende AR headset te ontwikkelen met de codenaam: “Project Ironman”. Voor Lenovo is dit een aanwijzing voor hun volgende apparaat in hun ThinkReality-lijn, en Motorola maakt zich klaar voor de toekomst op het gebied van on-the-go, 5G-toegankelijke AR.

Lenovo en Motorola slaan de handen ineen voor Project Ironman

De uitgelekte Augmented Reality headset met codenaam: Ironman is afkomstig van een samenwerking tussen Lenovo en Motorola. Dit wordt beschouwd als de volgende editie in Lenovo’s ThinkReality-lijn. De release kwam van de bekende leaker, Evan Blass, die twee foto’s op Twitter plaatste met de woorden:

“Wat krijg je als je een Lenovo AR-headset kruist met een Motorola-ontworpen, touchpad-dragende nekband — allemaal speerpunt van Verizon als een marquee use case voor zijn 5G ultra breedband netwerk? Maak kennis met “Project Ironman.”

De headset is een bekabelde AR-apparaat dat naar schatting tussen de 2.000 en 2.500 dollar zal kosten. Dit suggereert dat het het zal opnemen tegen de Microsoft Hololens 2 en Magic Leap 1. Terwijl de release de competitiviteit van AR-apparaten verder zal vergroten met Apple’s aankomende AR-headset en de op Kickstarter gefinancierde Lynx-R1.

Het Ironman-apparaat wordt geacht rechtstreeks verbinding te maken met het in ontwikkeling zijnde 5G Verizon-netwerk: hint naar een apparaat dat onderweg wordt gebruikt. Dit snellere mobiele netwerk breidt het gebruik van XR-apparaten uit door lage latentie, hoge doorvoer en capaciteit. Bovendien impliceert dit dat de headset gericht is op AR-werk. Zoals bouwvakkers, architecten en werknemers in de algemene industrie. Een markt waarin Lenovo momenteel aanwezig is.

vr expert - project ironman headset

Wat dit betekent voor zowel Lenovo als Motorola

Lenovo’s ThinkReality AR-platform staat bekend om zijn apparaat-agnostische technologieën en clouddiensten op zakelijk niveau. Klanten hebben namelijk toegang tot SDK’s (Software Development Kits), portals voor ontwikkelaars, microservices, apparaatbeheer en contentbeheer. Daarmee is het een ideaal platform voor de enterprise AR-markt, omdat het industriële werknemers flexibele en realtime toegang biedt tot cruciale expertise en informatie ter plaatse.

Eerder breidde Lenovo zijn aanwezigheid in het bedrijfsleven al uit via een partnerschap met RealWear. Realwear wordt beschouwd als een van de beste en meest prominente leveranciers van assisted reality oplossingen. Een partnerschap dat gericht is op het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde producten voor industriële werknemers

De strategische reden voor Motorola om een dergelijk partnerschap met Lenovo aan te gaan, is om zijn smartphone-aanbod toekomstbestendig te maken met AR. In wezen zorgt de opkomst van 5G voor een bredere toepassing van VR/AR headsets onderweg. Door samen te werken met de uitgebreide knowhow van Lenovo op het gebied van reality-apparaten zullen de smartphones van Motorola klaar zijn voor de komende boom in de smartphone-gerelateerde AR-markt.

vr expert - realwear worker

Conclusie

Lenovo en Motorola’s samenwerking van een nieuwe AR-headset met de codenaam ‘Ironman’ wijst op de volgende-in-lijn aanbod in Lenovo’s ThinkReality reality portfolio. De prijs ligt naar verluidt in de orde van grootte van Microsofts Hololens 2 en is gericht op ondernemingen die veldwerk verrichten.

Bovendien bereidt dit partnerschap voor Motorola zich voor op de komende groei van AR in smartphones en de potentiële marktaandelen die dit zal opleveren.

Het zal interessant zijn om de volledige spec sheet van Project Ironman te zien en verdere details over de aankomende AR headset.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.