ClickCease

LG en de uitdaging van Mobiele VR

LG en de uitdaging van Mobiele VR

Samsung heeft grote plannen voor mobiele VR, niet alleen komt er binnenkort een Samsung 360 graden camera, ze gaven ook elke pre-order voor de Galaxy 7 een Gear VR headset ter waarde van 99 euro. Ze zijn niet de eerste die een headset leveren met een smartphone, LG deed vorig jaar al hetzelfde met de G3 smartphone in een aantal landen. Dit was in feite een veredelde Google Cardboard zonder extra hardware, dit jaar komen ze met een verbeterde headset…of niet?

LG5 als externe computervraag

Bij de Samsung Gear VR wordt het scherm van de smartphone gebruikt als scherm voor de headset. Bij LG wordt er een eigen scherm ingebouwd. De koppeling met de smartphone is wel belangrijk voor de processorkracht, je moet deze aansluiten via een USB kabel.

De smartphone hangt of ligt dus los van de headset. Daarmee zou de headset in theorie kunnen werken met andere apparaten met afwijkende schermen, of zelfs zonder scherm.

Nog niet klaar voor productie

Er is nog geen definitief productiemodel, de pers heeft alleen nog mogen kijken naar een prototype. Die stelt wel een beetje teleur, de beeldkwaliteit kan zich niet meten met een Gear VR, laat staan een Oculus Rift of een HTC Vive. De headset laat ook teveel licht door wat nadelig is voor de VR beleving.

Naast een VR headset staat er ook een 360 graden camera op het programma. Daar is nog heel weinig over bekend, alleen het uiterlijk. Die lijkt behoorlijk veel op de Ricoh Theta, een platte “staaf” met aan weerszijde lenzen.

Technische details zijn nog niet vrijgegeven, het is afwachten of deze camera zich kan meten met de Gear 360 camera.

Hoewel LG vooruitstrevend was met de headset voor de G5 lopen ze nu fors achter op Samsung. LG moet het ook zonder de hulp van Oculus stellen. We zijn benieuwd of LG de achterstand nog in zal halen.

Wil je weten wat de beste mobiele VR bril is?

Meer weten over Mobiele VR?

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.