ClickCease

Lily is de ultieme “Selfie” camera

“Selfies” zijn goed voor pakweg de helft van alle foto’s die momenteel op internet gepubliceerd worden. De Lily gaat nog een stukje verder. Deze vliegende camera volgt je waar je ook loopt, rent, fiets of anderszins naartoe beweegt. In het grijze gebied tussen Virtual Reality, 360 graden camera’s en Drones zweeft de Lily.

Waar je ook gaat

De Lily bestaat uit twee delen; een zender en een ontvanger. De zender draag je zelf mee, de ontvanger bevindt zich op de camera. De camera kan net als een drone zelfstandig vliegen en volgt je tijdens jouw trip en richt zich steeds op jouw locatie. Een “selfie” camera dus maar met adembenemend mooie beelden, zeker bij extreme sportactiviteiten.

Wat zit er in?

Een 1080p HD camera met 60fps of 720p op 120fps, en een ingebouwde accu die 20 minuten kan filmen tijdens het vliegen. De zender wordt gekoppeld aan een smartphone waar je een realtime lage resolutie preview kan bekijken. Die zender heeft ook een microfoon waardoor jouw geluid wordt opgenomen, en die audio wordt automatisch synchroon gelegd met de beelden van de camera. Foto’s worden gemaakt met een resolutie van 12MP. De waterdichte behuizing kan tot één meter diepte, hoewel de propellers niet gemaakt zijn voor onderwater avonturen.

Wat is het eigenlijk?

De promotiefilm van de Lily is prachtig en indrukwekkend, de prijs van 1000 dollar is hoog maar voor een pre-order betaal je slechts 500 dollar. Je moet wel wachten tot begin 2016 voor levering. Maar er ontbreekt ook iets, en dat is de kijkhoek. Met een hoek van 94 graden heb je een ruim beeld, maar de elektronische stabilisatie maakt het beeld al nauwer.

Een 360 graden lens zou voor dit product een prachtige aanvulling zijn. Sterker nog, zonder een “killer feature” als 360 graden foto/video biedt deze camera wellicht niet genoeg voordeel ten opzichte van een DJI Phantom drone camera. De automatische tracking is ideaal voor sporters die hun handen vrij willen houden, en dan is een 360 graden beeld haast een must, zeker als je de beelden later terug kunt kijken met een VR headset.

Laten we hopen dat de ontwikkelaars dit jaar gebruiken om wat extra functies toe te voegen waarmee de Lily wellicht jouw trouwe metgezel gaat worden op jouw extreme vakanties.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.