Lucidcam geeft het complete beeld

Volgens Lucidcam zelf is dit “de eerste consumentencamera voor VR”. Nou zijn er al diverse camera’s voor 360 graden video en ook stereoscopische camera’s die twee beelden tegelijkertijd kunnen filmen, dus we nemen deze claim met een korreltje zout, maar het blijft een interessante camera die dit najaar via crowd funding realiteit moet worden.

Het concept

De Lucidcam is een camera die lijkt op een futuristische draagbare spelconsole met twee 180 graden lenzen die een stereoscopisch beeld opnemen. Er is slechts één knop te vinden op het apparaat waarmee je de meeste functies kunt bedienen. Door het handige formaat is de Lucidcam overal mee naartoe te nemen, en door meer Lucidcam’s samen te gebruiken kun je ook panoramabeelden opnemen. Je kunt het resultaat bekijken op een VR bril, maar er komen ook apps voor Android en iOS om de films te bekijken.

Afwachten

Je kunt de camera al bestellen voor $399,- via de website, of je kunt wachten tot de Indiegogo campagne start dit najaar. Het is dus nog geen product dat klaar is voor massaproductie. Het is wel een veelbelovend product als alle claims waargemaakt kunnen worden. Het is opvallend dat het ontwikkelteam uit slechts vier personen bestaat terwijl complexe hardware en software voor dit soort producten vaak in veel grotere teams ontwikkeld wordt.

 

Producten als Lucidcam kunnen VR video een flinke duw in de rug geven, zeker aangezien Facebook al VR video ondersteunt en eigenaar is van Oculus Rift. Je kunt overigens nu al camera’s in de winkel kopen met twee lenzen voor stereoscopische video, maar de relatief lage prijs en aantrekkelijke vormgeving zal wellicht een nieuwe doelgroep aanspreken.

De grootste concurrent voor Lucidcam is GoPro die met haar Odyssey een 360 VR camera maakt.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.