ClickCease

Magic Leap 1 vs. Magic Leap 2: De grootste verschillen

VR Expert - Magic Leap 1 vs Magic Leap 2

In dit artikel bekijken wij de verschillen tussen Magic Leap 1 vs de Magic Leap 2: wij zien hoe de nieuwe focus op ondernemingen doorschijnt met hun aankomende AR-headset.

In dit artikel zult u zien:

 • Vergelijking van de specificaties
 • Verwerking
 • Visuele ervaring
 • Ontwerp en comfort
 • Volgen van ogen
 • Audio
 • Prijs van de Magic Leap 2
 • Alternatieven voor de Magic Leap 2

Vergelijking van de specificaties

Magic Leap 1 Magic Leap 2
Release Datum 8 augustus 2018 30 september 2022
Prijs $2,295 met controllers $3.299 met controllers, Basis versie

$4.099 Ontwikkelaar Pro-versie

$4.999 Enterprise-versie

Optische Technologie Waveguide Waveguide
Video doorvoer 1080p camera, 30fps 12.6MP, 60fps RGB camera
Display Engine Fotonische lichtveldchip 2 x Vloeibaar kristal op silicium (LCoS), binoculair
Resolutie 1280×960 per oog 1440×1760 per oog
Dynamic Dimming Nee Ja
Refresh Rate 122 Hz 122Hz
Field of View 50° diagonaal 70° diagonaal
Gewicht 316 gram 260 gram
Tracking 6 DoF Inside-out 6 DoF Inside-out
Eye Tracking Ja (1 camera per oog) Ja (twee camera’s per oog)
Hand Tracking Ja Ja
Positional, 3D Audio Nee Ja
Connectiviteit WiFi 5 & Bluetooth 4.2 WiFi 6 & Bluetooth 5.1
Processing Afzonderlijk, add-on (pug): NVIDIA Tegra X2 “Parker” System-on-Chip Afzonderlijk, add-on (pug): AMD quad-core Zen2
Graphical Processing NVIDIA Pascal AMD GFX10.2
RAM 8 GB 16 GB
Opslag 128 GB (Geen uitbreidbare opslag) 256 GB
Levensduur batterij 3 uur 3,5 uur (7 uur in “Slaapstand”)

 

Verwerking

Magic Leap heeft besloten om voor zowel de CPU als de GPU van verwerkingspartnerschap te veranderen van NVIDIA naar AMD.

Bij vergelijking van de twee chipsets, levert het nauwe partnerschap met AMD een AR-specifieke verwerkingsoplossing op voor Magic Leap 2. Daarentegen werd de NVIDIA chipset in Magic Leap 1 gebruikt voor de ruimtelijke mapping van Autonomous Vehicles. 

Het besturingssysteem van Magic Leap 1 werd ook op maat gemaakt door Magic Leap, terwijl Magic Leap 2 zal opteren voor Android als zijn OS.

vr-expert-magic-leap-puck

Tot besluit Het is moeilijk te zeggen wat het verschil in prestaties is, behalve dat de kernverwerkingsgetallen natuurlijk hoger zijn voor de Magic Leap 2, terwijl de keuze voor het open-source Android besturingssysteem ook nog te bezien valt voor stabiliteit en prestaties.

Het ultieme VR glossarium van woorden, termen en acroniemen

Visuele ervaring

Een van de belangrijkste verschillen tussen Magic Leap 1 en Magic Leap 2 is de visuele ervaring.

Hogere resolutie

Ten eerste zal Magic Leap 2 een scherpere resolutie hebben van 1536×1856 per oog, dan Magic Leap 1’s 1280×960 per oog. Dit wordt nog versterkt door de functies Dynamic Dimming en Foveated Rendering van Magic Leap 2, die hieronder worden uitgelegd.

vr-expert-resolution-magic-leap-1-and-magic-leap-2

Field of View (FoV)

Ten tweede heeft de Magic Leap 2’s nu een gezichtsveld van 70° diagonaal. Ter vergelijking: de Magic Leap 1’s heeft 50° diagonaal en de Microsoft HoloLens 2 heeft 52° diagonaal, waarmee de ML2 ruim 25% groter is dan zijn voorganger en concurrent.

Dynamisch dimmen

Een belangrijk verschil tussen de Magic Leap 1 en de Magic Leap 2 is de invoering van Dynamic Dimming. Hiermee wordt een van de belangrijkste zwakke punten van de Magic Leap 1 aangepakt, waar het bij gebruik in ruimten met te veel licht moeilijk kon zijn om met de hologrammen te werken en ze te zien. 

vr-expert-magic-leap-2-promo-1jpg

Door de invoering van dynamisch dimmen zal de Magic Leap 2 beter kunnen regelen hoeveel licht er in de echte wereld door de headset komt. Daardoor kan de Magic Leap 2 de rand rond voorwerpen donkerder maken, waardoor tekst en andere ingewikkelde voorwerpen beter zichtbaar en scherper worden. 

Verschillende weergave-engines

De Magic Leap 2 gebruik maken van de industriestandaard binnen augmented reality, “Liquid Crystal on Silicon (LCoS)” genaamd, die werkt door licht om te buigen binnen een bevestigde golfgeleiderlens.

In vergelijking met de in-house display engine die voor de Magic Leap 1 ontwikkeld werd. Die heette “Photonic Lightfield Chip” en werd gebruikt om 3D beelden te projecteren met behulp van lichtmanipulatie op nanoschaal.

vr-expert-magic-leap-2-promo-2

Ontwerp en comfort

De Magic Leap 2 is een gemoderniseerde en slankere versie van de Magic Leap 1. Beide slimme brillen hebben een aparte design-esthetiek en zijn direct herkenbaar in vergelijking met andere AR-headsets.

Ook het comfort is altijd sterk geweest voor Magic Leap, van het off-loaden van de verwerking naar een externe add-on. Het grootste verschil dat de Magic Leap 2 zal hebben is een lichter gewicht van 260 gram, vergeleken met de 316 gram van de Magic Leap 1. Een verbetering die het gebruik gedurende lange uren veel aangenamer zal maken.

De vormfactor van het apparaat is ook iets veranderd, waardoor het prettiger op de neus ligt en er minder licht in het apparaat komt.

vr-expert-magic-leap-2-out-of-the-box

Verder krijgt u bij aankoop van de Magic Leap 2:

 • 2x 45W USB-C laders met kabels
 • 2x stroomkabels
 • 1x Riem
 • 1x Schouderriem
 • 1x Controller-polsriem
 • 1x Hygiënisch reinigingsdoekje
 • 1x draagtas
 • 1x Voorhoofd- en Neusbeschermer met Inzetstuk voor frame (met extra neus- en voorhoofdbeschermers)
 • 1x Compute Pack
 • 1x ML2 Controller

Verbeterde eyetracking

Er komt een extra eye tracking camera op de Magic Leap 2 in vergelijking met de Magic Leap 1. Dit helpt de ML2 bij het bepalen waar u kijkt en het verbeteren van de beeldkwaliteit, waardoor de visuele ervaring met behulp van dynamic foveated rendering.

Positionele audio

3D-geluid zal beschikbaar zijn in Magic Leap 2, waardoor de gebruiker onderscheid kan maken tussen stemmen in een kamer, en zo levensechtere vergaderingen kan maken.

vr-expert-magic-leap-2-goggles

Prijs en kosten van de Magic Leap 2

Vergeleken met de Magic Leap 1 is het prijsverschil met de Magic Leap 2 aanzienlijk, omdat de twee headsets gebouwd zijn voor verschillende markten: ondernemingen versus consumenten.

De prijsstelling van de Magic Leap 2 wordt op drie manieren aangeboden. De eerste is het basispakket voor $3.299, de tweede is de Developer Pro versie voor $4.099, en de derde is de Enterprise optie voor $4.999.

vr-expert-magic-leap-2-package

Het verschil tussen deze drie categorieën is de toelating van commerciële implementaties en externe productie-omgevingen. Met andere woorden, of de Magic Leap 2 bedoeld en toegestaan is om de grenzen van R&D te verlaten. Zo is de basisversie toegestaan in commerciële implementaties, terwijl de Developer Pro optie bedoeld is voor R&D doeleinden, en de Enterprise variant biedt beide.

Alternatieven voor de Magic Leap 2

Nu we het toch over vergelijkingen hebben, en de Magic Leap 2 verder vergelijken met andere AR-headsets, het verschil in prijs is aanzienlijk, terwijl het gebruik verschilt.

Magic Leap 2 Microsoft HoloLens 2 Lenovo ThinkReality A3 Varjo XR-3 Lynx R-1
Type Augmented Reality Augmented Reality Augmented Reality Mixed Reality Mixed Reality
Prijs $3.299 (met controllers, Basis)

$4.099 (Ontwikkelaar Pro)

$4.999 ( Enterprise)

$3,500 alleen headset $1,499 alleen headset $5,495 alleen headset $698 (met controllers, Basis)

$1.198 (met controllers, Enterprise edition)

Resolutie 1440×1760 per oog 1440×936 per oog 1920×1080 per oog 2880×2720 per oog 1600×1600 per oog
Field of View 70° diagonaal 52° diagonaal 52° diagonaal 134° diagonaal 90° diagonaal
Refresh Rate 120Hz 60Hz 60Hz 90Hz 90Hz
Eye Tracking Ja Ja Nee Ja Nee
Hand Tracking Ja Ja Nee Ja Ja

 

Het komt erop aan of uw use case mixed reality of augmented reality vereist, en/of u een O&O headset nodig hebt of een inzetbare. Niettemin zal de Magic Leap 2 de beste all-round keuze bieden voor ondernemingen die augmented reality nodig hebben.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.