ClickCease

Magic Leap 2 is nu te koop

VR Expert - Magic leap card

Sinds Magic Leap in april 2020 een andere koers is gaan varen, zichzelf heeft geherstructureerd en is overgestapt op ondernemingen, wachten wij met spanning op de opvolger van hun augmented reality bril Magic Leap 2. Het wachten is voorbij want de premium AR bril, Magic Leap 2, is nu te koop – dus laten we eens kijken wat er aan zit te komen.

Magic Leap 2 Specificaties

Magic Leap 2
Resolutie 1440×1760 per-oog met Dynamic Dimming
Field-of-View 70° diagonaal
Video passthrough 12.6MP, 60fps Full-Color RGB camera
Optiek Waveguide
Processor AMD Quad-core Zen2 in een externe add-on plug
Connectiviteit WiFi 6, Bluetooth 5.1, en USB-C
Tracking 6 DoF Inside-out met eyetracking en face tracking van 3 geïntegreerde camera’s, 1 dieptecamera, 1 full color camera, omgevingslichtsensor, 4 eyetracking camera’s, 4 IMU’s, versnellingsmeter, gyroscoop, 2 magnetometers en 2 hoogtemeters.
Hand Tracking ja
Eye Tracking ja
Controllers 6DoF custom controllers
Levensduur van de batterij 3,5 uur (7 uur in “slaapstand”)
Verzenddatum 30 september 2022
Prijs €3.495,-

Belangrijkste kenmerken

Hier zijn enkele van de opvallende kenmerken van de  ML2.

Krachtige verwerkingsmogelijkheden

De Magic Leap 2 zal de meest veeleisende toepassingen aankunnen, het apparaat is uitgerust met 16GB RAM. Dit is meer dan zijn voorganger en huidige concurrent de HoloLens 2. Hierdoor kunnen veel geavanceerdere en complexere toepassingen op het apparaat draaien.

Dynamic Dimming

Dynamic Dimming regelt de hoeveelheid licht uit de echte wereld die in de ogen van de gebruiker valt, waardoor 3D-objecten scherper worden weergegeven.

De technologie werd geïntroduceerd om een van de belangrijkste zwakke punten van augmented reality aan te pakken: bruikbaarheid bij fel licht of buitenshuis. Dynamic Dimming stelt Magic Leap 2 in staat om het licht in de echte wereld te dimmen tot bijna zwart – 0,3 procent – in gelokaliseerde gebieden, waardoor kleine 3D-objecten, zoals tekst, duidelijker worden weergegeven.

Toonaangevende visuele ervaring

Magic Leap 2 heeft de hoogste AR-resolutie op de markt, met 1440×1760 per oog in een meeslepend 53° verticaal en 70° diagonaal field-of-view en een soepele refresh rate van 120Hz. Met andere woorden, Magic Leap 2 is een staaltje optica en displaytechniek dat is ontwikkeld om natuurlijke en realistische simulaties na te bootsen, ideaal voor opleiding en training.

Open source besturingssysteem

Het besturingssysteem van de Magic Leap 2 is gebouwd door Magic Leap zelf met behulp van Android. Dit betekent dat het ML2-platform agnostisch is voor alle bedrijfssoftware, zodat aangepaste IT-systemen naadloos kunnen samenwerken met de hoogwaardige AR-bril.

De CPU en GPU zijn een SoC van AMD, wat betekent dat het rekenwerk is geoptimaliseerd voor de headset, wat betere prestaties en een lager energieverbruik oplevert voor een langere levensduur van de batterij. Dankzij de grotere opslagruimte van 256 GB en 16 GB RAM kunnen talrijke toepassingen tegelijkertijd worden uitgevoerd.

Prijs

Magic Leap 2 komt in drie versies: de basis met controllers, een developer pro versie en een volledig ondersteunde enterprise versie.

Het verschil tussen de drie pakketten bepaalt of de headset mag worden gebruikt in commerciële implementaties en productieomgevingen of alleen voor intern ontwerp en R&D.

VR Expert biedt de Magic Leap 2 basisversie aan, maar andere versies zijn beschikbaar op aanvraag.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.