ClickCease

Magic Leap 2: Releasedatum, Functies en Kosten: Dit is alles wat u moet weten

vr-expert-magic-leap-2

Het augmented reality, erfenisbedrijf Magic Leap, gaat binnenkort zijn opvolger headset Magic Leap 2 uitbrengen. Een headset die het eerste aanbod van het bedrijf zal zijn na zijn pivot naar fabricage, gezondheidszorg, en defensie. Hier zijn de details, kenmerken en specificaties die u moet weten voordat de Magic Leap 2 uitkomt.

In dit artikel zullen wij doornemen:

  • Magic Leap 2 verschijningsdatum
  • Magic Leap 2 kosten
  • Magic Leap 1 vs. Magic Leap 2
  • Conclusie

Magic Leap 2 verschijningsdatum

De Magic Leap 2 was oorspronkelijk aangekondigd in oktober 2021, maar zal later dit jaar (2022) op de markt komen. De reden voor het ontbreken van een officiële releasedatum is dat de headset momenteel een regelgevend proces ondergaat.

Geselecteerde Magic Leap partners hebben echter het geluk om een ontwikkelingsiteratie van de headset te mogen testen vóór de officiële lancering.

Magic Leap 2 kosten

Ondanks dat er geen officiële prijsstelling is, heeft Magic Leap wel gezegd dat de nieuwe headset meer dan $2.295 zal gaan kosten. Aangezien de Magic Leap 2 zich op ondernemingen zal richten, moeten wij in elk geval een hoger prijspunt verwachten.

Magic Leap 1 vs. Magic Leap 2

Lichter gewicht

Net als zijn voorganger zal de Magic Leap 2 zijn batterij en processor onderbrengen in een apart opzetstuk dat eruit ziet als een grijze hockey puck, maar dat bekend staat als een lightpack. Dit vermindert het gewicht van de headset zelf en maakt hem comfortabeler om te dragen in vergelijking met andere augmented reality aanbiedingen zoals de Hololens 2. De Magic Leap 2 weegt naar verluidt 248 gram, vergeleken met de 316 gram van de Magic Leap 1.

vr-expert-magic-leap-puck

Nieuw AMD processing unit

Evenzo zal ook de verwerking anders zijn. Waar Magic Leap 1 een Nvidia System-on-Chip (SoC) gebruikte, zal de nieuwe Magic Leap 2 overstappen op een AMD aangepaste chip. Na een nieuw partnerschap met AMD.

Verbeterde visuele ervaring

De beeldschermtechnologie van Magic Leap 1 werd door het bedrijf zelf ontwikkeld en heette “fotonische lichtveldchip”, die 3D-beelden weergeeft door lichtmanipulatie. Als alternatief zal Magic Leap 2 een technologie gebruiken die het bedrijf “Liquid crystal on silicon (LCoS)” noemt, en die werkt door licht te kaatsen (waveguide genaamd). Dit betekent een hogere resolutie van 1536×1856 per oog, en een breder gezichtsveld (FoV) van 44° horizontaal, 53° verticaal, en 70° diagonaal.

Niet alleen is de FoV bij Magic Leap 2 groter dan bij Magic Leap 1, maar de nieuwe headset zal ook beschikken over “Dynamic Dimming”. Een technologie die automatisch delen van het zicht van de drager dimt tot bijna-zwart, waardoor de inhoud tegen de echte wereld wordt afgezet, en alles scherper wordt. Magic Leap stelt dat het licht in de echte wereld tot 0,3% gedimd kan worden.

vr-expert-magic-leap-2-goggles

Tenslotte zal de eye-tracking verbeterd worden tussen Magic Leap 1 en Magic Leap 2, want de nieuwe headset zal een extra eye-tracking camera hebben. Deze helpt de headset te analyseren waar u naar kijkt en kan de resolutie van waar u naar kijkt efficiënt verhogen. Met andere woorden, verbeterde eye-tracking betekent een hogere visuele kwaliteit.

Positionele 3D-audio

Magic Leap 2 zal voorzien zijn van 3D-audio, zoals te zien is in virtual reality headsets. Daardoor kan de drager onderscheid maken tussen meerdere mensen die in een kamer spreken.

Betere controller tracking

Waar Magic Leap 1 elektromagnetische velden gebruikte om zijn controllers te volgen, zal Magic Leap 2 kiezen voor optische tracking. Dit betekent dat de camera-array op de headset de controllers zal volgen, samen met de ingebouwde sensoren op de controllers zelf.

Magic Leap 1 Magic Leap 2
Gewicht 316 gram 248 gram
Processing Nvidia SoC AMD SoC
Display-technologie Photonic Lightfield Chip Liquid Crystal on Silicon (LCoS)
Resolutie 1280×960 per-oog 1536×1856 per oog
Field of View 40° horizontaal

30° verticaal

50° diagonaal

44° horizontaal

53° verticaal

70° diagonaal

Dynamic Dimming Nee Ja
Eye-tracking Eén camera per oog Twee camera per oog
Positionele audio Nee Ja
Controller tracking Elektromagnetisch  Optisch

 

Conclusie

Magic Leap 2 komt later dit jaar uit en belooft een betere visuele ervaring, een comfortabeler ervaring door een lichter gewicht, meeslepende audio, en betere controller tracking. Een augmented reality headset aanbieden met een hogere prijs dan het origineel van $2.295. Op dezelfde manier zal de Magic Leap 2 fungeren als de eerste headset van het bedrijf na zijn pivot naar ondernemingen, en het opnemen tegen Vuzix, Realwear, en Microsoft Hololens. Wij kunnen nu alleen nog maar wachten tot de headset uitkomt, zodat wij kunnen zien hoe hij presteert.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.