ClickCease

Magic Leap 2 vs Microsoft HoloLens 2: Belangrijkste verschillen

Wat zijn de belangrijkste verschillen van de Magic Leap 2 vs Microsoft HoloLens 2. In dit artikel bekijken we de belangrijkste verschillen in de strijd om de superioriteit van de augmented reality-markt. 

We zullen de volgende belangrijke verschillen tussen de Magic Leap 2 en de Microsoft Hololens 2 doornemen:

  • Processing
  • Weergave
  • Volgen
  • Compatibiliteit
  • Ontwerp en comfort
  • Prijs
  • Specificaties

Processing van de Magic Leap 2 vs HoloLens 2

Een van de belangrijkste verschillen tussen de HoloLens 2 en de Magic Leap 2 AR brillen is de processing power van beide apparaten. Dit is een gebied waar de Magic Leap 2 veruit superieur is, wat betekent dat het meer veeleisende toepassingen en programma’s kan uitvoeren in vergelijking met de Microsoft HoloLens 2. Ter referentie: de Magic Leap 2 gebruikt een AMD Quad-core Zen2 x86-processor die speciaal voor dit specifieke apparaat is gemaakt. Terwijl de Microsoft HoloLens 2 een veel oudere Qualcomm Snapdragon 850 gebruikt, die niet langer de industriestandaard is.

Eenvoudig bekeken betekent de speciaal gebouwde processor van AMD een betere energie-efficiëntie, geoptimaliseerde prestaties voor augmented reality en een algemeen betere ervaring. Puur cijfermatig gezien heeft de HoloLens 2 acht processing cores, terwijl de Leap 2 er veertien heeft.

Daar staat tegenover dat het een uitdaging kan zijn voor bedrijven om hun eigen software te integreren op de Magic Leap 2, omdat die moet voldoen aan de gesloten architectuur van AMD in plaats van Qualcomm.

Beeldscherm van de Magic Leap 2 in vergelijking met de Microsoft HoloLens 2

Magic Leap 2 HoloLens 2
Resolutie 1440 x 1760 per oog 1440 x 936 per oog
Optiek Waveguide Waveguide
Refresh Rate 120 Hz 60 Hz
Field of View 70° diagonaal 52° diagonaal

Magic Leap 2, met zijn verschil van drie jaar, levert de beste visuele AR-ervaring van de twee apparaten en dit is waarom.

Door de capabele grafische en computerverwerking van het partnerschap met AMD produceert Magic Leap 2 de meest natuurlijke augmented reality-ervaring dankzij de vloeiende verversingssnelheid van 120 Hz. Ter vergelijking: de HoloLens 2 haalt de helft van de verversingssnelheid van 60Hz, waardoor 3D-objecten minder vloeiend aanvoelen.

De onderdompeling op de Magic Leap 2 is superieur, met een bijna 35 procent grotere FoV. Dit verschil komt echter door een veel grotere beeldverhouding van ongeveer 1440 x 1760 per oog op de Magic Leap 2 in vergelijking met 1440 x 936 op de Microsoft Hololens 2. Het is dus aan uw voorkeur of u de voorkeur geeft aan een breder of hoger gebied waar augmented reality wordt ervaren.

Een laatste unieke innovatie in Magic Leap 2 is Dynamic Dimming. Deze technologie regelt dynamisch hoeveel echt licht er in de ogen van de drager valt. Dynamic Dimming kan in feite worden gedimd tot een bijna zwart niveau van 0,3% lichtdoorlating. Met andere woorden, Magic Leap 2 is minder gevoelig voor fel licht, waardoor het meer buiten gebruikt kan worden en gevoelige 3D-objecten, zoals tekst, duidelijker worden weergegeven.

Trackingverschillen tussen Magic Leap 2 en HoloLens 2

Net als zijn voorganger maakt Magic Leap 2 gebruik van de keurige kleuring van de omgeving om de tracking-ruimte om u heen in te stellen. Daarentegen blinkt de HoloLens 2 uit in meervoudig gebruik, omdat verschillende ruimtelijke omgevingen online kunnen worden opgeslagen, waardoor het instellen moeiteloos verloopt bij gebruik door meerdere personen. Dit kan technisch worden bereikt met Magic Leap 2, omdat het besturingssysteem ervan agnostisch is ten opzichte van aangepaste software, wat betekent dat u aangepaste toepassingen kunt installeren die uw bedrijf gebruikt

Tot slot beschikken beide brillen over eye– en handtracking, beide nuttige functies voor bedrijven die we al eerder hebben behandeld. Magic Leap 2 biedt naast hand-tracking ook interactie via een controller, terwijl HoloLens 2 gebruik moet maken van hand-tracking of spraakbesturing via Cortana. Dit betekent dat Magic Leap 2 gebruiksvriendelijker is, aangezien hand-tracking een leercurve kan hebben.

Compatibiliteit, platforms en verschillen tussen besturingssystemen

Waar Microsoft HoloLens 2 een reeks ondersteunende bedrijfsplatforms biedt, zoals de natuurlijke taalassistent Cortana, Microsoft Teams en Dynamics 365, is het een meer gesloten ecosysteem dan Magic Leap 2. Dus hoewel Magic Leap 2 niet dezelfde breedte van ondersteunende productiviteitsplatforms biedt, betekent het agnostische besturingssysteem dat bedrijven specifieke software erop kunnen afstemmen.

Het besturingssysteem van de Magic Leap 2 is gebaseerd op op Android gebaseerde APK’s, wat betekent dat bedrijven aangepaste toepassingen voor de bril kunnen ontwikkelen in Android Studio of Unity. Bovendien ondersteunt de Magic Leap 2 de open softwarestandaarden OpenGL, Vulkan, OpenXR en WebXR.

Met andere woorden, Microsoft HoloLens 2 biedt een uitgebreid productiviteitsecosysteem dat handig is en gemakkelijker kan worden opgenomen in bestaande bedrijfssystemen. Terwijl Magic Leap 2 alleen de externe beheerhub vereist: Magic Leap Hub anders is het open en platform agnostisch om compatibel te zijn met bedrijfsinterne software.

Design en Comfort

Qua gewicht is Magic Leap 2 aanzienlijk lichter dan HoloLens 2 (zelfs Magic Leap One) omdat de processing zich in een externe add-on bevindt. Bij HoloLens 2 zit alle verwerking in de bril, waardoor deze volledig los staat. Dit maakt ML2 comfortabeler om te dragen na vele uren, maar komt met het nadeel van een bungelende kabel op uw rug.

Prijs van de HoloLens 2 vs Magic Leap 2

Magic Leap 2 kan op drie manieren worden aangeschaft: de basis voor € 4.120, Developer Pro voor € 5.065 en Enterprise voor € 4.780. Elke versie is afhankelijk van de toestemming voor gebruik in commerciële implementaties of als het alleen intern is toegestaan in ontwerp- en R&D-laboratoria. Daarnaast dicteert het verschil in prijzenpakket ook de ondersteuning die Magic Leap zal bieden, zoals ontwikkelaarstools en bedrijfsfuncties.

De HoloLens 2 basisversie kost €3.588, terwijl de Industrial Edition €4.950 kost.

Specificaties van de Magic Leap 2 vs HoloLens 2

Magic Leap 2 Microsoft Hololens 2
Verschijningsdatum 30 September, 2022 7 November, 2019
Holografische resolutie 1440 x 1760 per oog 1440 x 936 per oog (geoptimaliseerd voor oogpositie van statische foveated rendering)
Refresh Rate 120 Hz 60 Hz
Display Engine Dual Liquid Crystals on Silicon Dual Laser Beam Scanning
Dynamic Dimming Ja Nee
Type Binocular Binocular
Optiek Waveguide Waveguide
Field of View 44° horizontaal

53° verticaal

70° diagonaal

43° horizontaal

29° verticaal

52° diagonaal

3D Positional Audio Ja Ja
Processor AMD Quad-core Zen2 Qualcomm Snapdragon 850
Grafische processor AMD GFX 10.2 Adreno 630
Besturingssysteem Magic Leap OS gebouwd met behulp van Android open source besturingssysteem Microsoft OS
Gewicht 260 gram met hoofdband 566 gram met hoofdband
Opslag (ROM) 256 GB 64 GB
RAM 16 GB 4 GB DRAM
Tracking 6 DoF Inside-out met eye en face tracking van 3 geïntegreerde camera’s, 1 dieptecamera, 1 full color camera, omgevingslichtsensor, 4 eye tracking camera’s, 4 IMU’s, versnellingsmeter, gyroscoop, 2 magnetometers en 2 hoogtemeters. Hand- en hoofd tracking van 4 zichtbaar-licht camera’s en 2 infrarood (IR) camera’s in eye-tracking, een diepte sensor, en inertial measurement units (IMU) van accelerometer, gyroscoop en magnetometer.
Video Passthrough 8MP, 30fps, camera 12.6MP, 60fps RGB camera
Controle Handgebaren, eye-tracking, hoofdbeweging en controller Handgebaren, Oogmeting, Hoofdbeweging, Stem met Cortana
Batterij 3 uur actief gebruik (7 uur in slaapstand) 2-3 uur actief gebruik (twee weken stand-bytijd)
Connectiviteit WiFi 6, Bluetooth 5.1 en USB-C WiFi 5, Bluetooth 5.0, en USB Type-C port
Prijs €4.120,- ex BTW voor de  Base version €3.588,- ex BTW
Compatibiliteit Magic Leap Enterprise platvorm Alle platvormen van Microsoft’s 
Industriële certificaten CE ISO 14644-1 klasse 5-8 certificering en UL klasse I divisie 2 met HoloLens 2 Industrial Edition voor cleanrooms en gevaarlijke locaties.
Link Buy Magic Leap 2 Buy Microsoft HoloLens 2

If you have any questions or need further advice on which augmented reality headset is better for you: contact us here.

Als u vragen hebt of meer advies wilt over welke augmented reality bril voor u beter is: neem hier contact met ons op.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.