ClickCease

Magic Leap One Release? Dacht het niet.

De Magic Leap One blijft een mysterieus product. De talk voor developers gaf een rondleiding van de AR Bril. Dit is wat we tot nu toe weten.

Gisteren, op 6-6-2018, was er een livestream van Magic Leap, die de Magic Leap One zou moeten laten zien. Lang verwacht na hun aanvankelijke beloftes. Ze kopten zelf in hun mailing:

Analyse

Na jaren van beloftes onthulde de Magic Leap met zijn langverwachte hardware … op de meest bizarre manier die je je kunt voorstellen.

Eerder deze week werd al een “close-up” van de Magic Leap One-headset belooft, wat de hoop oproept dat het bedrijf daadwerkelijk een technologie zou demonstreren waarover het sinds 2016 met grootste woorden (revolutionair, de beste, etc) spreekt.

Maar net als de valse video’s bleven enthousiaste ontwikkelaars met een al te bekend gevoel van acute teleurstelling acht wanneer het live gestreamde urenlange programma bestond uit niets meer dan bloemrijke woorden en vage beloften.

“Ik wist dat dit een populair onderwerp zou worden: kun je ons een demo van de hardware laten zien?” En het antwoord was natuurlijk nee. “Dat gaan we vandaag niet doen,” zei Alan. “Daar werken we aan – dus stem je alstublieft af op latere afleveringen.”

Wat we wel weten

Wanneer je de Magic Leap One gebruikt, begint het apparaat de omringende omgeving te tracken voor augmented reality en uploadt het naar de cloud zodra je tot een ruimte toetreedt. Als je het buiten gebruikt, lijkt het alsof de Magic Leap One simpelweg overweldigd wordt door het aantal dingen dat wordt bijgehouden, van bomen langs de weg, tot grassprieten die bewegen zoals vermeld tijdens de stream.

Trials for developers

De mixed-reality AR-headset staat gepland voor later dit jaar, maar slechts weinig mensen hebben de kans gekregen om er een te proberen. Het is nu iets minder mysterieus, maar we hebben het nog steeds niet gedragen.

Een gesprek met ontwikkelaars livestreamede op Twitch op woensdag gaf veel meer details en een rondleiding door het productontwerp.

Magic Leap pronkt met zijn hardware, Magic Leap One

Shanna De Iullis van het technische marketingteam van Magic Leap droeg de Magic Leap One en wees op kenmerken van de hardware. Ze liet echter geen demo’s zien van wat er te zien was via de headset, hoewel commentatoren tijdens de stream enigszins twijfelachtig waren.

De hardware was echter ingeschakeld en er brandde een groene LED op de headset. “Dit is een van mijn demo-units,” zei De Iullis. Dit is wat we hebben geleerd.

Lees meer over de Magic Leap AR bril.

Wat weten we wel?

De laatste videos van Magic Leap laten steeds meer van de AR bril zien. Hier onder een kort overzicht.

De werking. De AR Bril heeft camera’s voor het volgen van de omgeving, maar ook voor het maken van foto’s (en heeft een LED). De augmented reality headset gebruikt zijn camera’s voor tracking in de ruimte en ruimtelijk inzicht. Maar er worden ook foto’s gemaakt en er is een LED die oplicht om mensen te laten weten dat u aan het opnemen bent. De bril maakt gebruik van lightfield technologie.

Audio. Er zijn audio speakers aan de zijkant van de Light Wear-headset, zoals ook bij de Oculus Go. In plaats van een koptelefoon projecteert de Magic Leap One-headset geluid in de zogenaamde ‘Sound Fields’. Het lijkt op de 3D-ruimtelijke audio die de Oculus Go gebruikt.

Verwisselbare onderdelen. Je kunt sommige onderdelen omruilen voor de pasvorm, en deze is er in twee maten … maar werkt niet met een bril. De headset heeft een “wenkbrauwstuk” dat kan worden verwisseld, meerdere neusstukken, zal worden gemaakt in twee maten voor de pasvorm van het hoofd.

Lenzen en brillendragers. De bril zal werken met lenzen op sterkte die afzonderlijk kunnen worden besteld en worden ingebracht. Dat komt omdat de Magic Leap One heeft gewonnen. t werk met een gewone bril. Dat is een grote afknapper vergeleken met bestaande VR-headsets en zelfs Microsoft HoloLens.

Het ontwerp. Het ziet ernaar uit dat de Magic Leap One naar beneden is gericht, nietwaar? Blijkbaar is dat goed geschikt voor de glazen van de bril.

Kalibratie. Wanneer de headset wordt opgestart, start er een self-learning programma en oog-kalibratie.

De computer. De clip-on Light Pack-computer is niet gemaakt voor riemen of afgesloten ruimtes (zoals een broekzak). De bekabelde ronde puck is een vereiste, die de Magic Leap One doet werken, en het is een volledige pc. Hij wordt actief geventileerd en moet het worden blootgesteld aan lucht. Volgens het Magic Leap-team is de puck ontworpen om op een zak te klikken, maar niet op een riem (te zwaar?). En steek het geheel absoluut niet in een ongeventileerde zak: het heeft een thermische uitlaat.

Controller. De meegeleverde controller heeft haptiek, maar het trackpad gloeit ook. Omdat dit headset AR is, en geen VR, kun je de controller natuurlijk gewoon zien. De zes-graden-van-vrijheid-controller van Magic Leap heeft gloeiende LED-markeringen op het touchpad om aan te geven waar in apps moet worden geklikt (dit kan worden geprogrammeerd). Er is een trigger en bumper aan de onderkant en de enkele knop aan de bovenkant dient als een startknop. Het trackpad van de controller heeft gloeiende leds.
Het Light Pack heeft USB-C, volumeknoppen, een hoofdtelefoonaansluiting en kan rechtstreeks op een computer worden aangesloten om te programmeren. Het maakt alleen verbinding met wifi of Bluetooth voor randapparatuur. Een regenboogveld van LED-lampjes raakt vol als het apparaat opstart. De levensduur van de batterij is “meerdere uren“.

Het werkt met multiplayer. Meerdere personen in dezelfde ruimte kunnen tegelijkertijd Magic Leaps dragen, maar meer details werden niet besproken. Hoe interactie met een avatar zou werken, bijvoorbeeld, of het delen van afbeeldingen, weten we niet.

Het is gemaakt voor gebruik binnenshuis, niet buitenshuis. De volgende versie is mogelijk gemaakt voor buiten, maar is nu gemaakt als een binnengadget. Vandaar Wi-Fi en geen mobiel. Misschien heeft dat ook te maken met hoe helder het scherm is, of hoe de camera’s bij fel licht volgen.

Specs? Demo? Nee.

Er waren in de video van 6 juli 2018 geen gedetailleerde specificaties en geen volledige demonstratie van de daadwerkelijke werken en AR-gameplay. “We werken eraan”, zei Noon in reactie op verzoeken om een ​​echte demostream van de ervaring.

De Magic Leap One zal een 3D-augmented reality creëren die holografisch aanvoelt: het is een stand-alone headset in de geest van de Microsoft HoloLens, maar dan met de veelbelovend geavanceerdere lichtveldtechnologie.

Lees meer over of de Magic Leap One over-hyped is.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.