ClickCease

Magic Leap

Na zes jaar wachten, veel bizarre verhalen, mysterie en mooie beloftes zijn de eerste details bekend gemaakt van de Magic Leap headset. We weten eindelijk hoe deze Augmented Reality / Mixed Reality bril eruit gaat zien. Er zijn ook enkele specificaties bekend gemaakt.

Toch is er nog veel onbekend, wat we in de loop van 2018 zullen ontdekken. Hebben we in 2017 al een magische sprong gemaakt, of is het slechts een klein huppeltje?

Wat is Magic Leap?

Deze startup werd in 2011 opgericht door Rony Abovitz, je kan hem kennen als een excentrieke zakenman en biomedisch ingenieur die opvallende podium presentaties en cryptische wijze van communicaties toont. Magic Leap beloofde vanaf de start een revolutionaire technologie om virtuele beelden op overtuigende wijze te combineren met de wereld om je heen.

Grote investeerders waaronder Google hebben veel geld gestoken in dit bedrijf en haar Augmented Reality Applicaties, dat ondertussen bijna twee miljard dollar aan investeringen heeft opgehaald. En momenteel een waarde van zes miljard dollar vertegenwoordigd. Na ruim zes jaar heeft Magic Leap de eerste foto’s van hun eerste product onthuld.

Specificaties Magic Leap AR bril

Er zijn nog geen technische specificaties bekend gemaakt zoals de processorsnelheid en kijkhoek, dit is de informatie die we op dit moment hebben.

Lichtgewicht

 • De naam van dit prototype is “Lightwear”, een verwijzing naar de “lightfield technologie” waar Magic Leap gebruik van maakt. Hiermee gaat het direct de concurrentie aan met de HoloLens van Microsoft.
 • Je kan de bril met een draad koppelen aan de“Lightpack”. Een minicomputer die een groot deel van de rekenkracht op zich zal nemen.

Overig

 • Je kan de AR bril in 2 verschillende maten kopen. De onderdelen bij het voorhoofd, neus en slapen kan je aanpassen voor een optimale pasvorm.
 • Het zal mogelijk zijn om de Magic Leap bril te bestellen met lenzen die geslepen zijn voor brildragers, je hoeft deze AR headset dus niet over je normale bril te dragen.
 • De controller heeft bewegingsvrijheid in alle richtingen. Daarnaast heeft de controller haptic feedback, een touchpad en diverse knoppen.
 • Er worden vier microfoons ingebouwd voor een ruimtelijke audio registratie.
 • De positie van de gebruiker wordt bepaald met zes externe camera’s, hiervoor is een speciale “computer vision processor” aanwezig.
 • Bij de slapen bevinden zich hoogwaardige speakers voor ruimtelijke audio met geluid dat zich aanpast aan de beweging van de gebruiker.

Lees meer over de Magic Leap AR bril.

Wat weten we (nog) niet?

Hoewel we nu wat meer informatie hebben dan voor de onthulling, is er nog steeds veel onbekend over deze Mixed Reality bril. Daarbij is de release datum de voornaamste factor. Verzending zal “begin 2018” plaatsvinden, met development kits voor ontwikkelaars voor “begin 2018”. Wat weten we nog meer niet over de Magic Leap bril?

 • CPU / GPU: Het is niet bekend welke centrale processor en grafische processor er gebruikt zal worden. Het is mogelijk dat hier standaard elementen voor ingekocht worden zoals een Snapdragon processor, Magic Leap kan ook, net als Apple, zelf een processor ontwikkeld hebben.
 • Kijkhoek: De “Field of View” is belangrijk voor een goede gebruikerservaring. De HoloLens staat erom bekend dat je naar een soort kader voor je ogen kijkt. Volgens een journalist zou het beeld van de Magic Leap overeenkomen met “een VHS cassette op een halve armlengte afstand”. Als je niet weet wat “VHS” betekent kun je dit aan je ouders vragen.
 • Accuduur: Er werd al aangegeven dat er gewerkt wordt aan batterij optimalisatie, dat wijst erop dat de accuduur momenteel nog beperkt is en niet voldoet aan de eisen.
 • Controller: We hebben afbeeldingen gezien van de controller. Die lijkt op de Gear VR en Daydream View controllers. Maar die producten kunnen geen diepte registreren. Magic Leap beweert dat hun controller de volledige zes graden bewegingsvrijheid (6DoF) kan registeren. Andere systemen gebruiken hiervoor kleine LED lampjes op de controller. Het is niet duidelijk hoe de Magic Leap controller 6DoF mogelijk maakt.
 • Prijs: We hebben geen idee wat de prijs zal zijn voor de Magic Leap headset. De Microsoft HoloLens is verkrijgbaar vanaf 3000 euro, meer eenvoudige AR brillen liggen tussen de 1500 en 3000 euro. Het lijkt haast onmogelijk om een product op de markt te brengen dat goedkoper is. Gezien de beloftes die worden gemaakt over “gaming PC” kwaliteit hardware in een kastje dat in je broekzak past.

Light Field AR

Een groot verschil tussen “standaard” Augmented Reality en de Mixed Reality van Magic Leap is het gebruik van “Light Fields”. Door met lichtstralen te werken in plaats van traditionele stereoscopische projectie kun je virtuele objecten echt in drie dimensies bekijken.

De huidige 3D beelden worden gemaakt door een kleine verschuiving tussen het linker- en rechteroog weer te geven. Het Magic Leap concept leunt zwaar op het gebruik van Light Fields om een compleet overtuigend 3D beeld op je netvlies te projecteren.

Magic Leap heeft in 2017 eindelijk afbeeldingen laten zien van het product waar ze aan werken. Nog los van de vraag of de nieuwe promotie foto’s en het prototype echt zijn of niet, is dit een stap in de goede richting. Maar is het ook de magische sprong waar we al meer dan zes jaar op wachten?

Lees over het alternatief van de Magic Leap AR bril.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.