ClickCease

Magic Leap rond onderzoeksfase af

Al in 2010 werd Magic Leap opgericht als bedrijf. Met ongeveer 600 miljoen dollar aan investeringen vanuit grote spelers, zoals Google en Qualcomm Ventures, heeft het zich tot op heden vooral gericht op onderzoek. Recentelijk begint echter steeds meer nieuws naar buiten te komen waaruit blijkt dat Magic Leap zich langzamerhand begint te richten op het introduceren van een product. De fase van research en development zou zijn afgerond.

Magic Leap one

Magic Leaps unieke aanpak voor augmented reality

De kracht van Magic Leap zou voort komen uit een volledig nieuwe en eigen projectietechniek. Deze techniek zou zo beelden rechtstreeks het oog in moeten projecteren. De beelden of de projectie zou bestaan uit lightfields en Magic Leap zelf noemt het Dynamic Digitized Lightfield Signal™ ofwel Digital Lightfield™. Het doel is om weg te stappen van stereoscopie en een beter alternatief te bieden dat gebaseerd is op hoe het menselijk lichaam werkt.

Door het onderzoek zouden ze zo op een product zijn uitgekomen dat een nog nooit vertoonde, haast magische ervaring zou bieden. De geprojecteerde beelden zouden met Magic Leap’s projectietechniek haast niet van echt te onderscheiden zijn. Door af te stappen van conventionele technieken die gebruik maken van een 2D scherm, moet de ervaring een stuk natuurlijk aanvoelen. Mede hierdoor speelt het misselijk worden door virtual of augmented reality, de zogenoemde simulatieziekte, geen rol meer.

Op weg naar een product

Door van het gebaande pad af te wijken weet Magic Leap zich vooralsnog als een unieke investeringskans in de markt te zetten. Echter heeft al dit onderzoek tot op heden nog geen product opgeleverd. Langzamerhand lijkt daar gelukkig verandering in te komen. De laatste tijd komen er steeds meer berichten naar buiten waaruit blijkt dat Magic Leap enigszins hun stealth-status naast zich neer leggen. Zo kwamen ze recentelijk meermaals in het nieuws met onder andere een aankondiging van een software development kit.

Met deze SDK wordt het dadelijk mogelijk voor makers van content om werk te gaan creëren dat specifiek gemaakt is voor het Magic Leap platform. De exacte details zijn hieromtrent helaas nog niet bekend, maar wel is duidelijk dat het gaat om een SDK voor zowel Unity3D als Unreal Engine.

Magic Leap

In ander nieuws werd aangekondigd dat Magic Leap AR bril hun investeringsgeld ging gebruiken om een eigen fabriek te openen in Amerika. De fabriek zou een belangrijke rol moeten gaan spelen in de productie van de intern ontwikkelde “photonic lightfield chips”. Een geavanceerd component dat momenteel nergens zo direct te koop zou zijn, maar een kritisch onderdeel van hun product is. Het meest actuele nieuws betreft een aankondiging van een nieuw ontwikkelingscentrum dat wordt geopend in Israël. Helaas voor de buitenwereld blijven de details rondom dit centrum ook vooralsnog gehuld in mysterie.

Wel is duidelijk dat we Magic Leap een transitie zien maken naar een meer open aanpak. Zo is het goed om het nieuws te vernemen dat ze klaar zijn met de onderzoeksfase, en dit lijkt ook overeen te komen met hun vacature pagina. Zo zijn er niet alleen voor extreem technische posities mensen nodig, maar is er juist ook een behoorlijke vraag naar mensen voor het creëren van de gebruikerservaring en content.

Qua content brachten ze eerder dit jaar al een soort preview filmpje uit. Dit werd opgezet samen met het visual effects (VFX) bedrijf WETA Workshop en zou een weergave moeten zijn van de mogelijkheden die het Magic Leap platform gaat bieden. Of de uiteindelijke ervaring echt zo geweldig is als iedereen – die het geprobeerd heeft – doet overkomen moet nog blijken, maar het lijkt zo een veelbelovende toekomst te worden voor augmented reality!

Lees meer over of de Magic Leap One over-hyped is

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.