ClickCease

Magic Leap start met AR-headset voor ontwikkelaars

Het is zo ver. Het lang-verwachte moment is daar. Voor developers althans. Magic Leap is van start met de levering van zijn AR headset. De kosten? Tussen de 1500 en 2000 euro.

Het is een compacte AR headset – dat is wat we weten – maar over de futuristische AR technologie is tot nu toe nog heel weinig bekend. Eerder al liet Magic Leap een SDK los in hun Creator Portal. Content voor de AR bril moet er nog komen. Voor AR app ontwikkelaars is het prettig te zien wat er al mogelijk is, maar voorlopig zal er nog inspiratie moeten worden opgedaan uit het werk van anderen.

Magic Leap early access

Magic Leap liet aan CNET weten dat ze sinds kort werken met een early access ontwikkelaarsprogramma. Leden van dit programma hebben ondertussen de hardware ontvangen.

Wie nog met de hardware van Magic Leap aan de slag wil, kan zich inschrijven in de Creator Portal (waar we eerder over schreven) om meer over de AR-headset te leren. Zij ontvangen de hardware later dit jaar.

De mythe leeft voort

Je zou denken dat de hardware nu eindelijk minder geheim wordt wanneer ontwikkelaars hem zullen ontvangen, maar niets is minder waar. Als onderdeel van het contract moet de bril altijd in een safe bewaard worden wanneer die niet in gebruik is. Deze ietwat vreemde maatregel zorgt voor ontevredenheid bij sommige ontwikkelaars die de boot liever nog afhouden.

Lekken van Magic Leap

Het enige dat doorkomt zijn kleine video’s en berichten. Magic Leap heeft eind 2017 na jarenlange investeringen en ontwikkelingen eindelijk hun headset aan het grote publiek laten zien. Maar behalve het design en de meegeleverde controller weet niemand wat de bril kan. De hardware is nu dan eindelijk de wereld in gestuurd. En natuurlijk: als je zo’n headset hebt weten te bemachtigen ga je het gebruiken ook. Onderstaand filmpje is van slechte kwaliteit, maar laat wel deels zien wat AR kan.

Wat de headset anders maakt dan de Microsoft Hololens is het veel grotere holografische beeld voor je ogen. De Hololens maakt AR mogelijk in een bepaald deel van je zicht, terwijl Magic Leap holografische 3D-beelden over je hele beeld kan projecteren.

AR bril huren?

Bekijkde pagina:   Daqri AR Bril huren

De bril zelf is behoorlijk compact omdat die in verbinding staat met een ‘Lightpack’ die aan je broeksrand hangt. Daarin zit namelijk de batterij en de processorkracht.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.