ClickCease

Magic Leap heeft weer veel nieuws in huis

Magic Leap heeft onlangs aangegeven dat ze de laatste mijlpalen volgens schema hebben behaald en dat de ontwikkeling volgens plan loopt. Er is geen nieuw beeldmateriaal, er is wel een nieuwe illustratie. Daarop is te zien dat de vernieuwde versie van de headset veel compacter is geworden, het is nu echt een “bril”. Dat komt waarschijnlijk door het gebruik van een extern kastje die met een glasvezelkabel aan de bril wordt gekoppeld.

De technologie van Magic Leap

We weten niet veel details van de Magic Leap headset, door bestaande informatie te combineren met diverse patenten kan er wel een voorstelling worden gemaakt van deze vernieuwende “Mixed Reality” bril.

Magic Leap zal bestaan uit twee onderdelen; een bril die veel lijkt op de normale brillen die we nu ook dragen, en een pocket projector en mini-computer met het formaat van een smartphone, maar dan zonder beeldscherm. De bril en het apparaat worden via een kabel met elkaar verbonden. De compacte bril maakt het dragen in publiek veel aangenamer dan de huidige headsets, het systeem is helaas niet geheel draadloos.

Laser Projector

De meeste headsets voor VR en AR zijn groot, dat is nodig om de beelden juist weer te geven. Magic Leap gebruikt daarvoor de kleine randcomputer, die projecteert het licht en zendt deze via een glasvezelkabel naar de bril.

Door gebruik te maken van een “fiber scanning” display kan een groter oppervlak gescand worden dan normaal met de dikte van de kabel mogelijk zou zijn.

Hiermee kan een onovertroffen scherp beeld geproduceerd worden. Het doel van Magic Leap is een beeld met 120 graden bij 80 graden te produceren, een veel groter bereik dan nu mogelijk is. Of dat haalbaar is moeten we afwachten.

Photonic Lightfield Chip

De lens van Magic Leap kan het beeld splitsen dankzij een photonische chip die het inkomende beeld op de juiste wijze projecteert op het netvlies. Bij een Mixed Reality ervaring is het niet alleen een beeld over de werkelijkheid, ook de diepte moet kloppen.

Magic Leap zal ook een oplossing moeten bedenken om zwart “licht” te genereren, de voorgaande demonstraties werden altijd vertoond in vrij donkere ruimtes. Via conventionele middelen is het niet mogelijk licht uit te zenden dat donkerder is dan de omgeving.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.