ClickCease

Magicleap combineert VR en AR

Home » Magicleap combineert VR en AR

 Magic Leap deelde een filmpje waarin een gewone dag in hun kantoor werd getoond. Je ziet een hand een Virtual Reality overlay manipuleren,en vervolgens pakt de filmer een futuristisch pistool op en begint monsters overhoop te knallen. Waar gaat dit over en waar komt het vandaan?

542 miljoen op de bank…en Google

VR Expert Magic LeapMagic Leap is een VR bedrijf dat zich hult in mysterie. Alle informatie die ze naar buiten brengen roept meer vragen op dan er beantwoord worden. Maar de 542 miljoen dollar die ze aan investeringen wisten op te halen laten zien dat het een serieuze onderneming betreft. Ook Google is nauw betrokken bij dit bedrijf en Weta, de special effects gigant die verantwoordelijk was voor onder meer de effecten in de Lord of the Rings films maakt ook deel uit van Magic Leap.

Echte VR of echte CGI

Weta dus, grootmeesters in speciale effecten. Dan is het dus zeer de vraag of we hier naar een tech demo aan het kijken zijn of naar een strakke computeranimatie. Dat pistool, die shooter game, waar komt dat idee eigenlijk vandaan? Het zal je wellicht verbazen dat Dr. Grordborts al eerder een “reclamefilmpje” op Youtube had gezet die je onderaan deze pagina kunt checken.

Virtueel of Reality?

De foto’s en filmpjes van Magic Leap zijn indrukwekkend, maar wat zit er achter? Ze hebben wel degelijk een aantal interessante patenten geregistreerd, een handschoen met elektronica, een bril met projectie, precies wat je verwacht bij een VR product. Ze laten zich ook wel eens negatief uit over andere producten, die ze “een smartphone in een viewmaster” noemen. Er is weer een tipje van de sluier opgelicht en het is te hopen dat de investeerders uiteindelijk niet zelf “opgelicht” worden. We houden Magic Leap en hun ontwikkelingen scherp in de gaten!

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.