ClickCease

Manus brengt SteamVR tracker uit voor zakelijk gebruik

Manus pro tracker uitgelicht

De Nederlandse startup Manus bevestigt dat hun eerste SteamVR trackers beschikbaar zijn voor pre-orders sinds 17 februari. De Manus Pro Tracker is beschikbaar voor €300 en wordt geleverd met een verwisselbare batterij die 4,5 uur meegaat.

Manus trackers zijn universeel monteerbaar

De website licht toe dat de trackers te monteren zijn op handschoenen ontworpen door Manus, maar ook op andere VR-handschoenen. Daarnaast is het mogelijk om de tracker te bevestigen op camera’s, machines en andere oppervlakken vanwege het universele montagesysteem.

Manus Tracker | VR Expert

Het bedrijf focust zich met de professionele trackers op de zakelijke markt, de apparaten zijn namelijk speciaal ontworpen voor motion capture en full-body VR. Dit biedt de mogelijkheid de trackers op een camera of op het lichaam bevestigen en zo bewegingen te gebruiken voor realistische animaties.

Lichtste SteamVR trackers op de markt.

De trackers wegen 62 gram, 44% lichter dan bijvoorbeeld de Vive tracker waardoor ze amper voelbaar zijn op de hand. Volgens Manus bevat de tracker meer sensoren dan andere SteamVR trackers die momenteel beschikbaar zijn. Hierdoor leveren de brillen betrouwbare en meer accurate data dan andere trackers.

Manus Handschoenen | VR Expert

Verbetering van workflow

Bart Loosman, CEO, hoopt dat de trackers de workflow van creatieve professionals verbeterd “Na het gebruiken van SteamVR Tracking voor jaren zijn we verheugd om onze eigen SteamVR product te lanceren.”

Bekijk de introductievideo van de Manus Pro Tracker.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.