Manus VR kondigt productie aan

Het Nederlandse vr-bedrijf Manus VR maakt bekend dat productie van de vr handschoen opgepakt wordt door het Amerikaanse Flexpoint. Productie start naar verwachting eind van de zomer en hopelijk kun je voor 2017 hands-on met Manus. Flexpoint neemt de productie over waardoor het bedrijf in staat is sneller tot levering over te gaan van de Development Kits. Deze zijn al sinds 2015 pre-orderen via de site. In 2021 komt Manus met een SteamVR Tracker

Manus VR dvk

Momenteel werkt Flexpoint aan het aanpassen van de zogenaamde Bend Sensor Technology om deze geschikt te maken voor gebruik met Manus. De verspreiding zal beperkt blijven tot developers die voor 250 euro aan de slag kunnen met SDK’s voor  Android, Windows, Linux, iOS 9 and Mac OSX. Daarnaast zijn er plug-ins voor zowel Unity als Unreal beschikbaar.

Integratie HTC Lighthouse

Vorige maand werd tijdens de E3 bekend gemaakt dat vr handschoen nu ook werkt met de Lighthouse technologie van HTC.  Het is mogelijk om naast handen ook armen in vr te tracken door simpelweg de controllers van de HTC Vive op je armen te binden.  Voordat de gebruiker van start kan met deze oplossing moeten armen gemeten worden en een kalibratie worden uitgevoerd.  Bij verdere uitrol van de arm-tracking worden de afmetingen automatisch opgeslagen.
Manus VR full body tracking

Manus is nu samen met HTC op zoek naar een meer elegante oplossing.  Het ontwikkelen van een sleave als onderdeel van de handschoen lijkt een oplossing. Daarnaast denkt Manus aan een simpele armband met ingebouwde sensoren die in verbinding staan met de lighthouse boxes.

Hand presence or controllers?

Presence is het toverwoord, hoe minder binding met de fysieke wereld hoe realistischer de vr ervaring.  Door je kamer rondlopen met de Vive of vooruit bewegen met een XBOX Controller, het is een wereld van verschil. Interactie met je handen voelt een stuk natuurlijker dan met een controller.  Nadeel van de handschoenen is dat er geen fysieke knoppen zijn om bepaalde acties (zoals schieten) uit te voeren. Wat dat betreft is een combinatie van de handschoen en een fysieke controller wellicht de oplossing?

Bovenstaand de Pillow’s Willow demo waar de toegevoegde waarde ten opzichte van standaard controllers direct duidelijk wordt.

What’s next for Manus?

Hopelijk werken de jongens van Manus ook aan ondersteuning voor de Rift en Playstation VR.  Het vertalen van lichaamsdelen is net zo belangrijk als het vertalen van beweging. Volgens berichten op de site experimenteert het bedrijf met deze platformen maar blijft de main focus op de HTC Vive. Een logische keuze aangezien zij de tracking op het moment het best voor elkaar hebben.

Wij gingen vorig jaar reeds on hands-on met Manus VR. Dit was een variant die werkt met een Gear VR en waarbij de handbewegingen getracked werden door de camera van de S6. Deze versie werkte al verbazingwekkend goed. Wij kunnen dus ook niet wachten om met de Dev kit en de Vive aan de slag te kunnen. Deze accosoires werken in ieder geval beter dan de Vico handsfree controller.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.