ClickCease

Meta Cambria: Release Datum, Functies, en Pricing

VR Expert - Meta headsets

[bijgewerkt op 26-08-2022] De aankondiging voor de langverwachte Meta Cambria nadert tot oktober 2022, met productiekosten die wijzen op een prijskaartje tussen $800 en $1.000.

In dit artikel behandelen wij alles wat u moet weten over Meta’s nieuwe tijdperk van mixed reality headsets, te beginnen met de Meta Cambria, waarvan bevestigd is dat het een virtual reality bril is.

Is het nou Meta Cambria of Quest 2 Pro?

Het is onzeker of Project Cambria een codenaam is voor ofwel Quest 2 Pro of Quest 3. Maar op basis van uitspraken van Mark Zuckerberg, “het zal compatibel zijn met Quest, maar Cambria zal een geheel nieuw en high-end product zijn.”, gecombineerd met een hoger prijskaartje en mixed reality functies. Met andere woorden, Cambria zal zijn eigen bril zijn.

Dit sluit verder aan bij de komende virtual reality gaming headsets van Meta met de codenamen “Stinson” en “Cardiff”. Stinson, een model in het hogere segment dat in 2023 komt, zou de Quest 3 zijn. Terwijl “Cardiff” een budgetversie zal zijn die in 2024 komt.

Meta zal waarschijnlijk zijn gaming en enterprise/premium headsets gescheiden houden, want de Quest 2 is de best verkochte VR headset in de geschiedenis.

De latere bedrijfs-headset van Meta: Funston

Evenzo heeft een meer geavanceerd en verfijnd vervolg op Meta Cambria de codenaam Funston en zal het in 2024 komen. Verder is er niet veel bekend over deze iteratieve headset.

De augmented reality Headsets van Meta: Hypernova en Nazare

Na de splitsing van de afdelingen virtual en augmented reality van Meta, heeft Meta twee AR-headsets in de pijplijn: Hypernova en Nazare.

Zoals wij schreven in Meta’s augmented reality roadmap: Project Hypernova komt als eerste in 2024, terwijl Nazare R&D-titels zijn voor twee headsets die lichter en geavanceerder zijn voor 2026 en 2028

Meta Cambria Opmerkelijke kenmerken

Ingebouwde gezichts- en oogtracking

Meta Cambria zal uitgerust worden met 16 tracking camera’s, tien op de headset en zes op de controllers. Deze zullen uw bewegingen volgen en mixed reality-ervaringen creëren. Evenzo zal Meta Cambria geïntegreerde gezichts- en oogtracking hebben, waardoor de virtuele avatars in de Meta Horizon platforms levensechter lijken door uw gezichtsuitdrukkingen na te bootsen. Een set functies die ook belangrijke zakelijke toepassingen heeft.

Hetzelfde kunt u verwachten van embedded hand tracking, op basis van de recente update die hand tracking toevoegt aan Quest 2. Ook dit is een functie die belangrijke zakelijke toepassingen mogelijk maakt.

Een slanker en lichter ontwerp

De Meta Cambria zal voorzien zijn van de nieuwe Pancake-lens in plaats van de standaard Fresnel-lens, waardoor een slanker profiel, een lichter gewicht, en in het algemeen een betere ergonomie en comfort mogelijk zijn. Een soortgelijke headset die ook gebruik maakt van de Pancake lens is de HTC VIVE Flow.

Even scherpe weergave als de Quest 2

Geruchten beweren dat de Meta Cambria 2,48 inch mini-LED beeldschermen zal hebben met een resolutie van 2160×2160 per oog, draaiend op 90Hz. Interne bronnen waar tech-leaker Bradley Lynch mee sprak, verklaarden dat de visuele ervaring vergelijkbaar zal zijn met die van de Quest 2.

De processing voor Meta Cambria zal dezelfde zijn als die van de Quest 2; het XR2 platform van Qualcomm.

De opvallende kenmerken van de Meta Cambria zullen dan ook zijn slankere en lichtere ontwerp zijn met zijn capabele mixed reality attributen.

VR Expert - Meta Cambria VR headset

Meta Cambria kostprijs

Gebaseerd op lekken die wijzen op een productievolume van Cambria van 2 miljoen stuks voor zijn lanceringsperiode, zijn hints naar de verkoopverwachtingen van Meta af te meten. Dit kan zo opgevat worden dat de vraagprijs hoog is. Zo verklaarde Zuckerberg in een interview: “Cambria zal een volledig nieuw, geavanceerd en high-end product zijn, en het zal ook aan de hogere kant van het prijsspectrum zitten.”

Om een prijs te beperken, vermeldde de leaker en YouTuber, Brad Lynch, uit rapporten van supply chain analisten dat de materiaalkosten van Cambria $800 bedragen. Meta heeft echter een geschiedenis van subsidiëring van zijn virtual reality hardware om een concurrerende prijs te houden. Met dit in gedachten zal Project Cambria waarschijnlijk tussen de $800 en $1.000 geprijsd zijn, gezien de head-to-head met Valve Index.

Meta Cambria Verwachte Release Datum

In een earnings call in het eerste kwartaal van 2022 sprak Mark Zuckerberg de investeerders van Meta toe, en zei: “Later dit jaar brengen wij een high-end headset uit, met de codenaam Project Cambria”. Mark sloot het segment af met: “Wij zullen in de komende maanden meer details over Project Cambria delen, als wij ons klaarmaken om het te lanceren.” In een recent interview met podcaster Joe Rogan zei Zuckerberg dat Cambria in oktober 2022 aangekondigd zal worden op het Connect evenement van Facebook.

Dit bevestigt waar Brad Lynch, bekend technologielekker, op zinspeelde, in die zin dat Cambria aangekondigd zal worden op Meta’s Connect evenement in oktober.

Het is dus waarschijnlijk dat de lancering zou kunnen samenvallen met de feestdagen van dit jaar of begin volgend jaar. Een veronderstelling die door analist Ming-Chi Kuo wordt beaamd.

Conclusie

Meta Cambria is een premium, mixed reality headset die later dit jaar zal worden uitgebracht. De meest opvallende kenmerken zijn een slanker en lichter ontwerp, en ingebouwde gezichts- en oog-tracking voor AR-mogelijkheden. Evenzo wordt verwacht dat de headset tussen de $800 en $1,000 zal kosten. De conclusie is dat Meta Cambria ofwel een Quest 2 Pro zal zijn, ofwel het begin voor Meta om de markt van bedrijfs- en prosumer-headsets te betreden. De Meta headset roadmap geeft toch wel dit nieuwe tijdperk van Meta headsets aan.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.