ClickCease

Meta is begonnen met hun rebranding van Quest naar Meta

VR Expert - meta quest

Ondanks de aangekondigde naamsverandering van Oculus naar Meta, die in 2022 moet beginnen, zien we momenteel aan de hand van reclamemateriaal en de website van Meta dat de rebranding al is begonnen.

Quest rebranding is al bezig 

Meta kondigde op het Facebook Connect-evenement 2021 een verandering in de branding aan van Oculus Quest naar Meta. Een verder afscheid van het in 2014 door Facebook overgenomen Oculus-bedrijf.

Maar het lijkt erop dat wachten geen prioriteit is voor de marketingafdeling van Meta. Aangezien de Meta Quest branding al te zien is in advertenties. 

Het werd namelijk voor het eerst ontdekt in reclamemateriaal voor Meta Quest 2’s Star Wars-themed VR-installatie in Downtown Disney. Specifiek werd in een blogpost van Meta aangekondigd dat de Meta Quest 2 een gratis demo van Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge in Virtual Reality zou hosten. U kunt de reclamebanner hieronder zien.

VR Expert - rebranding meta quest

Vanaf dit moment is de Oculus Quest 2 nog steeds te koop in de Oculus store en als zodanig aangeduid. Maar het lijkt erop dat de reclame van Meta staat te popelen om de overstap te maken. De Oculus.com website (de domeinnaam is nog steeds dezelfde) heeft ook een rebranding ondergaan om de nieuwe Meta naam en logo te tonen.

Wanneer verdwijnt Oculus?

Concluderend kunnen we een uitgebreide portfolio rebranding verwachten: van de Oculus Blog tot de Oculus app. Er is zelfs gespeculeerd dat we oudere Oculus producten kunnen zien. Zoals de Rift S, ook worden omgedoopt tot Meta, of het equivalent daarvan.

Onnodig om te zeggen dat, net als bij de naamsverandering van Facebook naar Meta, de naam “Quest” synoniem is geworden voor de VR-industrie en de eigenlijke gemeenschap. Het zal dan ook enige tijd duren voordat de verschuiving zal plaatsvinden.

Om deze reden is het Oculus logo zelf in de afbeelding te vinden, samen met de Meta Quest naam.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.