ClickCease

Meta kondigt 300.000 gebruikers aan op Horizon Worlds en Venues platforms

VR Expert - Virtuele wereld

In december 2021 lanceerde Meta zijn Horizon Worlds sociale VR-platform voor gebruikers in de VS en Canada. Sindsdien heeft Meta in een ‘bedrijfsoproep’ aangekondigd dat Horizon Worlds en Venues in totaal 300.000 gebruikers hebben verwelkomd, waardoor hun indrukwekkende bibliotheek met door gebruikers gegenereerde werelden en games is bevolkt en uitgebreid.

Waarom is Meta Horizon Worlds gegroeid?

Na de aankondigingen van de opmerkelijke gebruikersgroei, belde Chris Cox, de Chief Product Officer van Meta Platforms, verder aan en bevestigde verder dat het aantal mensen dat Horizon Worlds gebruikt met een factor tien was toegenomen sinds de gesloten bètaperiode in december 2021.

Bovendien geeft een woordvoerder van Meta, Joe Osborne, verder aan dat de toename van aanmeldingen afkomstig is van Horizon Worlds en de live-evenement-app Horizon Venues, niet van de productiviteit en bedrijfsgerichte Horizon Workrooms.

Vanaf nu kennen we echter niet de details van deze toename van Horizon-gebruikers; het kan unieke bezoekers vertegenwoordigen gedurende zijn hele levensduur of maandelijkse / dagelijkse actieve gebruikers. Toch is het feit dat Meta al 300.000 totale aanmeldingen heeft bereikt een bewijs van zijn potentieel, dat ook de omzetgroei van Reality Labs bij Meta Platforms weerspiegelt. 

Als een opmerking, Horizon Worlds is een gratis virtual reality sociaal netwerkplatform ontwikkeld en gepubliceerd door Meta Platforms voor de Oculus Rift S en Oculus Quest 2.

Horizon Worlds is, zoals Mark Zuckerberg verklaarde in Meta Platforms Q4 earnings call voor 2021, “kern van onze metaverse visie”. Bovendien laat Horizon Worlds gebruikers hun virtuele werelden creëren om op te hangen en games te spelen die worden weergegeven als avatars. De virtual reality-voorloper van het metaverse heeft al tienduizend door gebruikers gegenereerde virtuele werelden gegenereerd en de besloten Facebook-groep van Meta-medewerkers telt nu meer dan 20.000 leden.

Op dezelfde manier is Horizon Venues de VR-ruimte waar je het gevoel van een echt concert en de rush van het kijken naar een groot evenement kunt ervaren. Terwijl Horizon Workrooms virtual reality-kantoorruimtes en conferentie-ervaringen zijn, waardoor teams kunnen communiceren, samenwerken en produceren op manieren die nog nooit eerder haalbaar waren.

Wat betekent dit voor het metaversum?

Het is nog te vroeg om te zeggen of de snelle uitbreiding van Horizon Worlds zal doorgaan of dat het in staat zal zijn om gebruikers in de loop van de tijd te behouden. Bovendien ondervonden de Quest-headsets een verkoopstijging tijdens de kerstvakantie, waardoor de nieuwsgierigheid van consumenten naar Horizon Worlds en de verschillende iteraties waarschijnlijk werd gewekt, waardoor gebruikersaccounts omhoog gingen.

Over het algemeen zijn de verkoopprestaties van Meta’s Quest HMD’s vrij sterk. Volgens verschillende verkoopvoorspellingen van derden hebben de Quest-headsets meer dan 10 miljoen eenheden verkocht. Waarschijnlijk vanwege het betaalbare prijskaartje en de uitgebreide bibliotheek met inhoud. Mark Zuckerberg onthulde zelfs de toekomst van Horizon Worlds en verklaarde dat Meta eind 2022 een version van Horizon Worlds voor mobiele telefoons zou uitbrengen  “om vroege metaverse-ervaringen naar meer oppervlakken buiten VR te brengen.”

Het openen van Horizon Worlds en zijn derivaten voor de rest van de wereld, in plaats van alleen Canada en de Verenigde Staten, maakt echter deel uit van meta’s langetermijnstrategie. Het is nog onzeker wanneer dat zal gebeuren, maar een golf van aanmeldingen en dagelijks actieve gebruikers zal ongetwijfeld optreden wanneer dit gebeurt.

Door Horizon Worlds naar mobiel te brengen, kunnen Meta Platforms hun Horizon-werelden laten groeien en oppoetsen door middel van gebruikersinteractie en daaropvolgende gedragsgegevens. In feite maakt het de overgang van Meta van het echte naar het virtuele mogelijk, afkomstig van zijn uitgebreide dagelijkse actieve gebruikers van Instagram en Facebook. Mogelijk, inclusief VR-gebruikers om te connect met niet-VR-deelnemers.  In dat geval, het exponentieel laten groeien van de Horizon-platforms en het realiseren van Meta’s doel om zijn metaverse te creëren – een volledig gerealiseerd, 3D-ervaren internet.

Conclusie

Sinds december 2021 hebben Meta’s VR-sociale platforms: Horizon Worlds and Venues, een indrukwekkende mijlpaal bereikt van 300.000 totale Amerikaanse en Canadese gebruikers. Deze groei is te danken aan opmerkelijke verkoopcijfers van de twee Meta Quest HMD’s en een algemene gewekte interesse van gebruikers. Bovendien verwachten we nog meer groei te ervaren naarmate Meta Platforms van plan is horizon workrooms en zijn niet-virtual reality-platforms van Instagram en Facebook te integreren in Horizon Worlds. Effectief, het uitbreiden van de dagelijkse en maandelijkse actieve gebruikers naar één geconsolideerd VR-platform, het aantrekken van meer ontwikkelaars en het verdienpotentieel als geheel.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.