ClickCease

Meta lanceert officieel Horizon Worlds

VR Expert - horizon worlds

Sinds Mark Zuckerberg aankondigde dat Facebook zijn naam zou veranderen in Meta, heeft de hele industrie gewacht om te zien hoe ze hun versie van de Metaverse zouden conceptualiseren. Nu hebben we onze eerste glimp, het bedrijf heeft Horizon Worlds officieel gelanceerd voor iedereen in de VS en Canada. Dit markeert een belangrijke eerste stap in het creëren van het virtuele ecosysteem dat de kern zal worden van Meta’s strategie.

Wat is Horizon Worlds?

Horizon Worlds is een sociaal VR-platform waar gebruikers allerlei soorten virtuele ervaringen kunnen bouwen. Mensen kunnen samenwerken met vrienden, collega’s ontmoeten op het werk en een voorproefje krijgen van hoe een toekomstige metaverse eruit zou kunnen zien. Het is al meer dan twee jaar in privé bèta, maar het bedrijf stelt zich nu eindelijk open voor gebruikers in Noord-Amerika.

Deze app staat nog volledig op zichzelf, maar de verwachting is dat deze bètaversie uiteindelijk de basis zal vormen voor de grotere interoperabele ambities van Meta. De ervaring zelf is behoorlijk indrukwekkend en het is duidelijk te zien dat ze de laatste tijd veel vooruitgang hebben geboekt. Er zijn meer game-creatie mogelijkheden, en een virtuele ruimte kan nu tot 20 verschillende mensen herbergen, tegenover 8 mensen in de vorige beta.

Al het in-platform bouwen is speciaal ontworpen voor samenwerking, zodat groepen mensen samen ervaringen kunnen creëren. Door dit mogelijk te maken, ontstaat er veel ruimte voor creativiteit en het zal ongetwijfeld een lijn in het zand zetten voor alle andere metaverse makers om naar te streven.

Wat betekent dit voor bedrijven?

Deze app voegt zich bij het merk Horizon, dat ook Horizon Workrooms omvat, het meer bedrijfsgerichte VR-platform waar sommige bedrijven misschien al mee bekend zijn. Het ligt voor de hand om te verwachten dat we uiteindelijk meer overlap zullen zien tussen de verschillende apps naarmate de bredere metaverse samenkomt.

vr expert - horizon workrooms

Bedrijven gebruiken nu al virtuele werelden als deze om allerlei soorten stakeholders te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Deze vergaderingen zijn natuurlijk meeslepender, collaboratief en veel interessanter dan een Zoom-gesprek. Bijkomende mogelijkheden zijn onder meer het creëren van trainingen, inductie- en teambuilding ervaringen in VR die werknemers op afstand kunnen samenbrengen, waar ze zich ook bevinden. Dit is van cruciaal belang nu we op weg zijn naar een gedistribueerde toekomst. 

Als we het project vanuit een groter perspectief bekijken, zijn er ook mogelijkheden voor bedrijven om tools en projecten te bouwen voor het VR-ecosysteem zelf. Elke organisatie die probeert immersieve sociale ervaringen te creëren, zou deze ruimte nauwlettend in de gaten moeten houden en moeten kijken hoe het in hun ruimte zou kunnen uitpakken.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.