Meta/Oculus brengt 4 nieuwe headsets uit voor 2024

  • mei 13, 2022
  • 3 minuten

Meta/Oculus is van plan om tegen 2024 vier nieuwe virtual reality en mixed reality headsets uit te brengen, waarmee het zijn bereik op de consumentenmarkt verbreedt en tegelijkertijd de zakelijke markt betreedt. Deze vier headsets, genaamd Stinson, Cardiff, Cambria en Funston, zullen Meta’s meervoudige Horizon-platformen sterk doen groeien en hen voorbereiden om op te gaan in de metaverse.

4 nieuwe headsets van Meta voor 2024

In navolging van de recent vrijgegeven informatie dat Project Cambria mixed reality headset later dit jaar zal lanceren. The Information heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat Meta grotere plannen in petto heeft. Namelijk vier HMD’s voor virtuele en gemengde realiteit voor 2024. 

VR Expert - 4 new meta headsets

2 Meta headsets voor gamers

2 van de headsets zullen gericht zijn op gamers, intern Project Stinson en Cardiff genoemd. 

2 headsets voor ondernemingen

De andere 2 zijn gericht op bedrijven, met de codenamen Cambria en Funston – Cambria is de eerste, Funston komt in 2024.

Wat is de volgende stap voor de Quest 2 en wanneer wordt Cambria gelanceerd?

Ondanks dat er veel details zijn gepubliceerd over Cambria en Funston, is er weinig nieuws over de VR-headsets die gericht zijn op gaming.

Een fragment dat werd vrijgegeven door PCGamer meldde dat de gaming headsets, Stinson en Cardiff, zullen bestaan uit een high-end model dat in 2023 komt, en de andere, een budget versie die in 2024 lanceert.

Bovendien komt dit nieuws nu de $299/$399 Quest VR headsets de markt domineren. De Quest 2 is nog steeds de best verkochte VR headset en laat indrukwekkende omzetcijfers zien. Het aankomende Project Cambria, dat September 2022 wordt verwacht, zal volgens verwachting rond de €799,- kosten. Samen met de volgende gamers-headset die waarschijnlijk zal volgen, staat Meta op het punt om een complete selectie headsets aan te bieden die gepositioneerd zijn om de consumenten- en zakelijke markt te domineren. 

Conclusie

Het is duidelijk dat Meta de komende jaren een grote slag wil slaan in de virtual reality en mixed reality markten. Met vier nieuwe headsets gepland voor 2024, hopen een groter deel van de de consumentenmarkt te veroveren en tegelijkertijd verleidelijke headsets aan te bieden voor bedrijven. Uiteindelijk zullen ze gebruikers naar hun Horizon-platforms leiden, die ze uiteindelijk zullen opnemen in hun metaverse voor de lange termijn.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

Je bent nu op de zakelijke Nederlandse site
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.