Meta opent zijn eerste fysieke winkel

  • mei 25, 2022
  • 3 minuten

Op 9 mei 2022 opende Meta zijn eerste fysieke winkel in Californië, de V.S., waar zijn Quest headsets, slimme brillen, en videochat-apparaten tentoongesteld worden.

Meta goes brick-and-mortar

Net als Apple, Amazon, Google, en HTC, heeft Meta zijn eerste fysieke winkel geopend waar klanten de metaverse kunnen aanschouwen en hun Ray-Ban Stories, Quest headsets, en videochat apparaten genaamd Portal kunnen uitproberen. Een doeltreffende strategie, want virtual reality moet persoonlijk beleefd worden om de transportieve effecten ervan te begrijpen.

Meta opens its first physical store - VR Expert

Waar is de Meta store?

De winkel is 144 vierkante meter groot en geplaatst in Meta’s metaverse locatie van 322 Airport Blvd., Burlingame, Californië. “Door de winkel hier in Burlingame te hebben, krijgen we meer gelegenheid om te experimenteren en de klantervaring centraal te houden in onze ontwikkeling. Wat we hier leren zal onze toekomstige retailstrategie helpen bepalen,” zo blikt Martin Gilliard, hoofd van de Meta Store, terug op de locatie van de winkel.

Waarom opent Meta een fysieke winkel

Interessant is dat Meta een softwarebedrijf was en nog steeds is. Hoewel sinds zijn uitstapje naar hardware en het mogelijk makende ecosysteem dat nodig is om zijn metaverse plannen te verwezenlijken: een fysieke winkel van cruciaal belang is.

Zoals Martin Gilliard stelt: “Zodra de mensen de technologie ervaren, kunnen zij er een betere waardering voor krijgen. Als wij ons werk goed gedaan hebben, moeten de mensen weggaan en tegen hun vrienden zeggen: “Je moet eens in de Meta Store gaan kijken”.

Meta opens its first physical store - VR Expert

In de winkel kunnen de mensen interactieve demo’s meemaken en virtueel praten met de winkelbedienden: dit alles in een streven om virtual reality en de metaverse meer mainstream te maken.

Conclusie

De uitstap van Meta naar een fysieke winkel is een goede strategie om virtual reality en de metaverse meer mainstream te maken. De winkel biedt de mensen de gelegenheid om virtual reality te ervaren en de transportieve effecten ervan te begrijpen, en dat alles in een streven om zijn hardware-ecosysteem te ontwikkelen rond de metaverse plannen van Meta.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.