ClickCease

De Meta Quest Pro is eindelijk aangekondigd – Meta Connect Recap

Quest Pro VR expert

Op 11 oktober 2022 kondigde Meta, een van de toonaangevende VR-bedrijven die zich richt op de metaverse en extended reality-markt, zijn nieuwste headset aan, de Meta Quest Pro Headset. De onthulling kwam op de jaarlijkse Meta Connect Dev Conference van het bedrijf door Zuckerberg zelf.

Quest Pro Specificaties

De nieuwe VR bril heeft de volgende technische specificaties:

Meta Quest Pro
Scherm LCD
Resolutie 1800 × 1920 per oog
Verversingssnelheid 90Hz
Gezichtsveld 106ºH × 96ºV
Lens type Pancake
Processor Qualcomm XR2+
Gewicht 722 gram
Opslag 256 GB
RAM 12 GB
Tracking 6 DoF Inside-out
Levensduur van de batterij 1-2 uren
Display Engine Dual 2.48-inch mini-LED
Dynamic Foveated rendering Ja
GPU Adreno 650
Connectiviteit USB-C: WiFi 6: Bluetooth 5.3
Eye Tracking Ja
Face Tracking Ja
Hand Tracking Ja
Video Passthrough Colour passtthrough
Controllers Dual Meta Controllers met 6 DoF tracking
Release 25 oktober
Prijs €1800

Prijs van de Quest Pro

De prijs van de Meta Quest Pro is €1800, waardoor deze in een andere prijscategorie valt dan de Meta Quest 2 en Pico 4 headsets, voornamelijk door de extra premium functies van de nieuwe headset.

Verschijningsdatum van de Quest Pro

De Quest Pro is beschikbaar voor pre-order vanaf 12 oktober tot 25 oktober. Daarna wordt de headset verzonden en is hij direct verkrijgbaar.

De nieuwe VR bril is direct verkrijgbaar vanaf 25 oktober.

Slank en lichtgewicht ontwerp

Dankzij de nieuwe pancake-optiek heeft de Meta Quest Pro een slank en stijlvol ontwerp met een licht gewicht en veel comfort. De voorkant van de headset is bijna ⅓ zo groot als de Oculus Quest 2. Bij de Quest Pro is ook de batterij aan de achterkant van het apparaat geplaatst voor een betere en gelijkmatigere gewichtsverdeling. Dit maakt het apparaat comfortabeler om langere tijd te dragen, iets waar Meta zich met toekomstige apparaten op zal blijven richten als ze willen dat de metaverse werkelijkheid wordt.

Traceren in een standalone VR-headset opnieuw gedefinieerd

De Quest Pro VR-headset is uitgerust met in totaal 16 tracking camera’s; 10 op de headset zelf en 6 op de controllers. Meta is al toonaangevend op het gebied van tracking technologie, dus met de nieuwe generatie technologie en het grotere aantal tracking camera’s zal de headset tot de beste tracking mogelijkheden op de markt behoren. De VR bril zal oog-, hand-, gezichts- en lichaamstracking ondersteunen.

50% krachtiger dan Quest 2

Dit is Meta’s eerste headset die wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon XR2+ processor. Deze processor kan 50% meer vermogen leveren dan zijn voorganger de XR2. De processor zal ook helpen bij het optimaliseren van de batterij.

Dynamic foveated rendering

Net als PlayStation VR2 beschikt Meta Quest Pro over Dynamic Foveated Rendering. In tegenstelling tot de statische foveated rendering van de Quest 2, gebruikt Meta Quest Pro zijn eye tracking om de rendering in real time te optimaliseren op basis van waar de drager kijkt. Met andere woorden, de verwerking wordt gericht weg van uw perifere visie die van nature wazig is (zelfs zwart-wit), waardoor tien keer betere visuele prestaties worden bereikt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.