ClickCease

Meta Quest Pro zal niet verkrijgbaar zijn in Duitsland

VR Expert - Quest Pro Germany

Vlak voor de lancering van de langverwachte Meta Quest Pro op het Meta Connect Event, lekte het nieuws uit dat hij niet te koop zou zijn in Duitsland. De reden is een geschil tussen Meta en het Duitse Federaal Kartelbureau. Men denkt dat Meta de Duitse privacywetgeving overtreedt. Dezelfde privacywetgeving waardoor de Quest 2 sinds 2019 niet meer in Duitsland te koop is.

Het verbod op de verkoop van Meta-producten is niet nieuw in Duitsland, het eerste voorval gebeurde toen de Oculus Go en Oculus Quest 1 nog werden verkocht door Meta, dat toen Oculus heette. De oorspronkelijke straf kwam toen Meta het gebruik van een Facebook-account verplicht stelde om de headsets te gebruiken. 

Velen dachten dat dit zou zijn opgelost door de introductie van Meta-accounts, die een paar maanden geleden door Meta werd aangekondigd, maar het lijkt erop dat de verandering niet voldoende is geweest om aan de Duitse privacywetgeving te voldoen. Dat betekent dat de nieuwe Quest Pro headset niet verkocht mag worden in Duitsland.

Als vervanger van de Quest 2 en Quest Pro lijkt de Pico 4 het meest geschikte alternatief. Deze headset is te koop in Duitsland, is licht van gewicht, heeft gezichts- en eyetracking en een betaalbare prijs.

Meer weten over alternatieven voor de Quest Pro?

Wij geven vrijblijvend advies! Neem hier contact met ons op.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.