Meta rolt ouderlijk toezicht uit voor hun VR-headsets: oudertoezicht mogelijk maken

Quest-Parental-Controls-VR-Expert-2

Meta kondigde aan dat ze voortdurende updates zullen uitrollen die ouders in staat stellen om de inhoud en het gebruik van hun virtual reality-headsets te beheren. Het is natuurlijk in strijd met de servicevoorwaarden van Meta voor iedereen jonger dan 13 om hun VR-headsets te gebruiken en toegang te krijgen tot hun inhoudswinkel.

Ouderlijk toezicht voor Quest-headsets

Meta zal, samen met experts uit de industrie, in een reeks updates, het niveau waarop ouders het gebruik en de inhoud van hun Quest virtual reality-headsets kunnen beheren, mogelijk maken en verhogen. De eerste van deze updates wordt in april 2022 geleverd, waardoor ouders hun kinderen kunnen blokkeren van het spelen van games en het consumeren van materiaal waarvan ze denken dat het niet geschikt is voor hun leeftijd. In mei zal Meta beginnen met het blokkeren van tieners bij het downloaden of kopen van apps die zijn beoordeeld als ongeschikt voor hun leeftijd in verband met de wereldwijde IARC-classificatie

Verder lanceert Meta in mei ook de eerste set tools in een Parent Dashboard. Zo’n dashboard biedt ouders één toegangspunt, waardoor ze de inhoud kunnen beheren waartoe hun kinderen geen toegang zouden moeten hebben.

Quest - Parental Controls - VR Expert-3

Specifieke blokkering van apps en dashboard

In meer detail zal Meta zijn “ontgrendelingspatroon” uitbreiden, wat verwijst naar ouders die patroonsloten op individuele apps kunnen plaatsen. Door een ontgrendelingspatroon te gebruiken om de toegang tot die applicaties te beperken, kunnen ouders voorkomen dat hun tieners games en ervaringen spelen waarvan zij denken dat ze niet geschikt voor hen zijn.

Bovendien zal Meta in mei automatisch beginnen met het automatisch blokkeren van het downloaden van leeftijdsongepaste inhoud als ze vermoeden dat de gebruiker niet voldoet aan de minimumleeftijd die voldoet aan de International Age Rating Coalition.

Meta stelt echter dat volwassenheid verschilt, in combinatie met opvoedingsstijl verandert ook per kind. Meta opent dus de mogelijkheid om dergelijke applicatieblokkering aan te passen.

Het Ouderdashboard, dat in mei beschikbaar zal zijn via de mobiele Oculus-app, stelt ouders in staat om te linken naar het account van hun tiener via een procedure die door de tiener is gestart met toestemming van beide kanten. Hoewel, dit is slechts het startpunt, omdat Meta in de loop van de tijd zal blijven groeien en ouderlijk toezicht zal ontwikkelen. 

Functies van het bovenliggend dashboard

  • Het blokkeren of ontgrendelen van inhoud in de app store, inclusief webbrowsers voor een veiligere online ervaring.
  • De ouder kan alle aanvragen van hun kind en hun vriend zien.
  • De ouder krijgt een melding wanneer hun kind VR-content koopt.
  • Vanuit het ouderdashboard kan de ouder zien hoeveel tijd zijn kind in VR doorbrengt.
  • De ouder kan zelfs koppelingen en luchtkoppelingen blokkeren, waardoor hun kind geen toegang heeft tot inhoud vanaf zijn pc.Quest - Parental Controls - VR Expert-1

Conclusie

Meta kondigde aan dat ze voortdurende updates zullen uitrollen die ouders in staat stellen om de inhoud en het gebruik van hun virtual reality-headsets te beheren. Over het algemeen is dit een functie die velen Meta hebben gevraagd om te implementeren sinds de headsets in mei 2019 en iets dat ervoor zorgt dat ouders ’s nachts goed kunnen slapen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.