ClickCease

Meta werkt aan haptic gloves

VR Expert Zuckerberg haptic gloves

Het lijkt erop dat iedereen het de laatste weken heeft over ‘de metaverse’. Dit werd allemaal aangewakkerd door de recente rebranding van Facebook om afstand te nemen van traditionele sociale netwerken en zich te richten op hun visie van wat een metaverse zou kunnen zijn. Een van de eerste stukjes technologie die hieruit naar voren is gekomen, is hun investering in haptische handschoenen die het potentieel hebben om VR veel meeslepender te maken dan ooit tevoren. 

Meta’s betrokkenheid bij de Haptic Gloves

Het is nu algemeen bekend dat Meta (voorheen Facebook) werkt aan haptic handschoenen die voor enige opschudding hebben gezorgd in de industrie in het algemeen. Hun prototype is bekleed met piepkleine motortjes die luchtstoten kunnen uitstoten die het gevoel van aanraking moeten nabootsen.  Voeg daar de reeks andere doorbraken op het gebied van zachte robotica aan toe en het lijkt erop dat het bedrijf goed op weg is om iets te creëren dat de VR-ervaring radicaal zou kunnen verbeteren.

VR Expert haptic gloves

Deze motoren zijn microfluïdische actuatoren en zij zijn verrassend bedreven in het simuleren van de nuance van menselijke aanraking. Deze actuatoren gebruiken luchtdruk om kracht te creëren en veranderen van vorm en grootte afhankelijk van het elektrische veld waarop ze reageren.  Dit zorgt voor genuanceerde haptische feedback in twee richtingen die ongelooflijk realistisch kan aanvoelen.  Met technologie als deze zijn onze hersenen ongelooflijk goed in het opvullen van alle andere gaten. Soms is een kleine trilling of gevoel op het juiste moment voldoende en onze hersenen doen de rest van de verwerking voor ons.  Meta is zich daar ten volle van bewust en hoopt die menselijke aard te kunnen benutten om handschoenen te maken waarmee we in VR echt die sensatie van aanraking kunnen voelen.

Het doel van Meta is “zachte, lichte, stijlvolle, comfortabele, betaalbare, duurzame en aanpasbare handschoenen te ontwikkelen die een reeks complexe, genuanceerde gewaarwordingen voor de drager kunnen simuleren, zoals druk, textuur en trilling, om het effect te creëren alsof je een virtueel object met je handen voelt”.

Wat betekent dit voor Meta?

Naar verluidt werkt het bedrijf hier al 7 jaar aan en hoewel het nog een lange weg te gaan heeft, is het een duidelijke intentieverklaring van het bedrijf dat zich opzettelijk afwendt van sociale media en zich richt op hun geïdealiseerde versie van hoe de metaverse eruit zou kunnen zien. Ze hebben al een groot deel van de VR-markt in handen met Oculus en alles wat ze kunnen doen om die apparaten waardevoller te maken, zal helpen om klanten in hun ecosysteem te sluiten.

VR Expert meta gloves

Zakelijk gezien openen deze handschoenen ook deuren voor Meta om van VR voor consumenten over te stappen naar VR voor bedrijven, omwille van de unieke gebruikscases die handschoenen als deze openen.  Of het nu gaat om praktische training in VR, handdrukken tijdens virtuele vergaderingen of nieuwe interfaces voor het beheer van systemen en processen – met deze handschoenen kan het bedrijf aan bedrijven verkopen en niet alleen aan individuele consumenten.

Een bijkomend voordeel van het vooraf aankondigen van deze handschoenen is dat het helpt VR- en AR-ontwikkelaars te rekruteren om in het Meta-ecosysteem te stappen.  Er is een wapenwedloop aan de gang en uitspraken als deze tonen intentie en investering – wat ongetwijfeld een reactie van de andere grote techgiganten zal veroorzaken.

Vanuit het perspectief van de industrie is het te hopen dat dit nog meer olie op het vuur gooit en ons dichter brengt bij het niveau van onderdompeling in VR waar we al lang naar streven.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.