ClickCease

Meta’s augmented reality roadmap: releasedata, features en doelen

  • mei 22, 2022
  • 4 minuten

In dit artikel zullen we kijken naar zowel Zuckerberg’s wensen voor AR als Meta’s roadmap om die wensen om te zetten in realiteit.

Zuckerbergs voorspellingen voor augmented reality

Mark Zuckerberg heeft herhaaldelijk gesproken over de toekomst van augmented reality als een herdefiniëring van “onze relatie met technologie”. Hij voorspelt dat AR mainstream zal worden en dat mensen het met dezelfde frequentie zullen gebruiken als onze smartphones. Hoewel dit misschien vergezocht lijkt, is Meta al goed op weg om deze visie werkelijkheid te maken.

Wat zijn de plannen van Zuckerberg?

Om de toekomst van Zuckerberg en vervolgens Meta binnen AR te begrijpen, hebben we gekeken naar hun keynote presentaties. In de keynote presentaties wordt duidelijk dat Meta ernaar streeft om een augmented digital element bovenop onze fysieke wereld te leggen dat Meta voortdurend ‘het metaverse’ noemt. Hoewel, dit idee is momenteel sciencefiction vanwege geen werkbaar prototype of platform dat hier in de buurt komt.

VR Expert - Metaverse Fight

Wat is Meta’s eerste stap om het Metaverse te creëren?

De veelbesproken “Project Cambria” zal fungeren als Meta’s eerste premium mixed reality HMD gericht op brede acceptatie die zijn metaverse-platform Horizon Worlds voedt. Uiteindelijk is dit een kostenintensieve R&D-onderneming en iets dat niet snel zijn vruchten zal afwerpen. 

VR Expert - Zuckerberg Metaverse

Tot nu toe heeft Meta’s inzet op de metaverse geresulteerd in een indrukwekkende omzetgroei van zijn subdivisie Reality Labs , die de afgelopen twee jaar is verdubbeld.

Meta heeft zijn teams ook intern gescheiden tussen virtual en augmented reality, dit is gedaan om een betere focus op elke divisie mogelijk te maken met als doel ze uiteindelijk te combineren om hun metaverse snel op te schalen.

Meta Smart bril komt in 2024

Meta’s eerste slimme bril om deze realiteit te creëren is nog ver weg, omdat bronnen suggereren dat het slimme glas van de eerste generatie in 2024 zal verschijnen, genaamd “Project Hypernova”. Met Meta die al werkt aan een lichter, geavanceerder ontwerp voor 2026 en 2028. Van deze latere apparaten wordt verder gespeculeerd dat het volledig augmented reality-brillen zijn onder de codenaam “Project Nazare”.

Project Hypernova

Project Hypernova is in eerste instantie bedoeld om te worden gebruikt zonder een smartphone te gebruiken, met behulp van een draadloos, telefoonvormig apparaat dat delen van het computergebruik ontlast voor de AR-bril om te werken.

Het wordt gekoppeld aan uw huidige telefoon en toont inkomende berichten en meldingen via een heads-up display. Vergelijkbaar met Oppo, Nreal, TCL en Huawei. Hypernova zal gebruik maken van een lichtefficiënte microLED-display-engine die wordt weerkaatst in een golfgeleiderlens. Hypernova zou beschikken over eye-tracking, een camera aan de voorzijde en stereogeluid.

Project Nazare

Zoals het er nu uitziet, moet Nazare een complete AR-ervaring bieden met 3D-beelden, een breed gezichtsveld en een ontwerp dat de grote zwarte bril van Clark Kent (Supermans) nabootst, met een gewicht van 100 gram. Net alsHypernova zal Nazare dezelfde componenten van een lichtefficiënte microLED-display-engine gebruiken die in een golfgeleiderlens worden weerkaatst. 

Op dezelfde manier zullen Hypernova en Nazare een native besturingssysteem gebruiken, dat concurreert met de inspanningen die Apple aan het bouwen is, genaamd “realityOS”.

Conclusie

Meta is van plan om hun eerste slimme bril (genaamd “Project Hypernova”) in 2024 uit te brengen, met meer geavanceerde augmented reality-apparaten (onder de codenaam “Project Nazare”) die later volgen.

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze apparaten het doen tegen de concurrentie van Google en Apple in zowel hardware als AR-besturingssysteem. Alleen de tijd zal leren of Meta’s plannen al dan niet tot wasdom zullen komen en of Meta zuckerbergs uitgebreide metaverse-AR-wensen kan vervullen: het is een ambitieuze en intrigerende onderneming.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.