ClickCease

Meta’s Project Cambria headset komt dit jaar uit

  • mei 14, 2022
  • 3 minuten

Ondanks geruchten over een Quest 2 Pro-release vóór de mixed reality Project Cambria-headset, kondigde Mark Zuckerberg tijdens Meta’s Q1-22 earnings call aan dat de premium MR-headset later dit jaar zal arriveren.

Project Cambria wordt later dit jaar gelanceerd

Tijdens een Q1-22 earnings call presenteerde Mark Zuckerberg beleggers nieuwe informatie over Meta’s volgende mixed reality headset met de codenaam Project Cambria, die dit jaar van start gaat.

Zoals Mark aan Meta-investeerders vertelde: “Later dit jaar zullen we een duurdere headset uitbrengen, codenaam Project Cambria, die meer gericht zal zijn op Business use cases en uiteindelijk je laptop of werkopstelling zal vervangen.” Hij sluit zijn fragment af met de tease: “We zullen de komende maanden meer details over Project Cambria delen als we ons klaarmaken om het te lanceren.”

Dit nieuws botst met eerdere geruchten van de gerespecteerde Ming-Chi Kuo dat er een Quest 2 Pro zou verschijnen voor het premium Project Cambria.

VR Expert - Meta Project Cambria - 1

Wat kondigde Mark aan over Project Cambria

De vier trefwoorden die Mark uitsprak waren ‘building in eye tracking and face tracking’, ‘work use cases’, ‘improved ergonomics’ en ‘full-color passthrough’.

Oog- en gezichtsherkenning

Zuckerberg verklaarde dat het tracking van ogen en hoofden de echte bewegingen van de drager moest spiegelen aan de virtuele avatar binnen hun Horizon-platforms. Bovendien heeft eye-and-face tracking een aantal belangrijke voordelen voor ondernemingen.

Werk use cases

Meta zal met name hun Project Cambria MR-headset positioneren op de zakelijke markt. Hiermee worden de metaverse plannen effectief verbreed naar het bedrijfsleven: momenteel Horizon Workrooms. De combinatie van deze premium headset met zijn oog- en hoofd volgmogelijkheden naar de werkplek.

Verbeterde ergonomie

‘Verbeterde ergonomie’ verwijst naar het nieuwe Pancake-lensontwerp waarmee de onlangs uitgebrachte en intrigerende HTC Vive FLOW is gebouwd. De reden is dat het Pancake lensontwerp, in tegenstelling tot eerdere Fresnel-optica, de headset afslankt en wat gewicht verliest. Dit is belangrijk omdat het aangeeft dat de Cambria-headset een premium esthetiek zal hebben.

Quest 2 Pro Leak - VR Expert -1

Full-color passthrough

Ten slotte lijkt ‘full-color passthrough’ een subversieve boodschap aan Tim Cook, verwijzend naar Apple’s mixed reality-headset, codenaam N301. Daarin wordt aangenomen dat de premium en aankomende extended reality-headset van Apple ook een full-color passthrough heeft in het mengen van virtuele en augmented reality. Kortom, we staan op het punt om Meta en Apple te zien gaan op de realitymarkt, ook al is Apple ‘off-limits’ van het metaversum.

Conclusie

Naarmate de release van Meta’s Project Cambria nadert, wordt het steeds duidelijker dat deze premium mixed reality headset deels gericht is op de zakelijke markt. Met zijn oog- en hoofd volgmogelijkheden en slanke ontwerp is de Cambria zeker een hit onder bedrijven die hun uitgebreide realiteitsmogelijkheden willen upgraden.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.