ClickCease

Metaverse is “off-limits” voor Apple

Apple VR headset

Nu Meta en andere bedrijven inzetten op de dreigende metaverse, volgt Apple, met hun aanstaande mixed reality headset, naar verluidt deze trend niet. Als industrieën en producten volgen wat Apple doet, wat zal dit dan betekenen voor de metaverse?

Apple zal niet focussen op de metaverse

De langverwachte mixed reality headset van Apple zal naar verluidt dit jaar zijn omfloerste sluier oplichten. Maar terwijl Meta en andere bedrijven van heinde en verre op de metaverse trom slaan, zou Apple een andere aanpak kiezen. Dit zal, als het waar is, de industrie in zoverre een slag toebrengen dat wat “Apple doet – de industrieën volgen”.

De technologieverslaggever van Bloomberg, Mark Gurman, van een Power On newsletter verklaart dat hij van Apple te horen heeft gekregen dat “het idee van een volledig virtuele wereld waar gebruikers naar kunnen ontsnappen… voor Apple verboden terrein is.” (Zie hieronder van Mark Gurman’s Twitter)

Als alternatief zal de aanstaande Apple headset bedoeld zijn voor “gaming, communicatie en inhoudsconsumptie,” en niet “een apparaat dat de hele dag meegaat”.

Dit komt als een behoorlijke klap voor de metaverse, nu Epic Games zijn financieringsronde van 1 miljard dollar voor de bouw van zijn metaverse heeft voltooid. Investeringen in digitaal onroerend goed die verband houden met de metaverse nemen een hoge vlucht, en de belangstelling van Facebook/Meta voor en de verschuiving naar de metaverse behoeven inmiddels geen introductie meer.

De geruchten over Apple tot nu toe

De nieuwe Apple head-mounted display gewikkeld in speculaties en lekken hebben veel van dergelijke geruchten gekregen, waarvan wij een reeks hebben gemeld, die sinds september was:

Conclusie

De langverwachte en veelgeroemde mixed reality HMD van Apple zal “off-limits” zijn van de metaverse, verklaarde Apple aan een technologieverslaggever van Bloomberg. Een veelzeggende wending die het traject van de metaverse zal veranderen, want industrieën en innovaties volgen Apple overal waar ze gaan.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.