Microsoft 3D print betere Rift DK 2 lenzen

Microsoft heeft nieuwe lenzen gemaakt over de Oculus Rift (DK) Development Kit. De verbeterd lenzen bieden een beter beeld en zijn “eenvoudig” zelf te maken met een 3D printer.

Verbeterde beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de DK2 is één van de grootste kritiekpunten. Hoewel de resolutie niet bijzonder laag is(960 x 1080 per oog) valt de beeldkwaliteit behoorlijk tegen waarbij het opvallendste het ‘screendoor’ effect is. Het raster van het scherm dat duidelijk waarneembaar is omdat je zo dicht op scherm zit. Microsoft lost dit probleem gedeeltelijk op en geeft aan dat de lenzen die nu gratis beschikbaar zijn een ‘significant’ betere ervaring bieden.

Hoewel de lenzen een minder grote kijkhoek hebben is de vertekening minder dankzij het stukje software dat bij het ontwerp geleverd wordt.  Dit script is afgesteld op de eigenschappen van de lens en zorgt voor een zo’n optimaal mogelijk beeld wanneer je de Rift gebruikt.

Niet voor de hobbyist

Microsoft heeft het ontwerp vrij beschikbaar gesteld en biedt alles wat je nodig hebt aan voor een verbeterde virtual reality ervaring. Het bedrijf waarschuwt er echter voor dat de lenzen niet met elke 3D printer goed geprint kunnen worden.  De lenzen van Microsoft zelf zijn geprint met een high-end printer van 20 duizend euro en waar de gemiddelde consument geen toegang tot heeft. Vooral de kleine onderdelen moeten zeer nauwkeurig geprint worden om de lens op zijn plaatst te houden.

VR Expert Oculus RIft DK2 microsoft lenses

Microsoft adviseert een speciale lens van Emdund Optics die vrij beschikbaar is en ongeveer 80 euro per stuk kost, inclusief de printkosten ben je dus al snel 200 euro verder.  Niet een investering die veel mensen zullen doen aangezien dit ongeveer de helft is wat de DK2 momenteel kost. Daarnaast is de consumentenversie op komst die (nog) een beter scherm bevat.

Mocht Microsoft voor de definitieve versie een zelfde soort oplossing bieden dan is dit wellicht nog de moeite waard aangezien deze nog een aantal jaar mee kan. Wij hopen natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn.

 

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.