Microsoft brengt een industriële versie van de HoloLens 2 uit

hololens-2-industrial-edition

Microsoft introduceert deze week een nieuwe editie van de HoloLens 2, de  “Industrial Edition”. De nieuwe variant is ontworpen, gebouwd en getest voor gereguleerde industriële omgevingen zoals cleanrooms. 

Standaarden en certificering HoloLens 2 industriële versie

Sinds de release van de HoloLens 2 is er een grote vraag naar een versie voor omgevingen die strenge eisen stellen of worden gereguleerd worden door branche certificering. In reactie hierop brengt Microsoft de HoloLens 2 Industrial Edition uit, deze voldoet aan certificering en veiligheidsstandaarden van bijvoorbeeld ziekenhuizen of chipfabrikanten. Hier mogen bijvoorbeeld geen statisch geladen devices gebruikt worden.

VR Expert HoloLens 2 in medische omgeving

 

Classificaties Hololens 2 industriële versie

De Industrial Edition voldoet aan de “cleanroom compatible” standaard dankzij een ISO 144644-1 klasse 5-8 classificatie, evenals aan de “intrinsieke veiligheid” norm door de UL klasse 1, divisie 2 certificaat. Dankzij de vernieuwde standaarden kunnen bedrijven in de in de halfgeleider-, energie- en farmaceutische industrie deze headset nu ook inzetten.

De headset heeft 2 jaar garantie en een ‘Rapid Replacement Program’ wat volgens Microsoft ‘de downtime minimaliseert wanneer de headset kapot is, door het direct versturen van een vervangende headset en kortere bezorgtijd.’

VR Expert industriële hololens lab

Prijs en release date

De Industrial Edition kost $4,950, zo’n 500 dollar meer dan de originele versie en komt in de lente van 2021 uit. Het is onduidelijke of bril enkel voor de zakelijke markt bestemd is of dat deze later ook te koop is voor iedereen net zoals de HoloLens.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.