ClickCease

Microsoft en Qualcomm gaan samenwerken om AR te versnellen en geven hints voor de HoloLens 3

vr expert - snapdragon

Qualcomm en Microsoft gaan een strategisch partnerschap aan om aangepaste chipsets te ontwikkelen die augmented reality-apparaten zoals de HoloLens mogelijk maken en verder versnellen, met als doel het ecosysteem van AR te leiden.

Qualcomm en Microsoft werken samen om AR te versnellen

Tijdens de CES Qualcomm keynote van dit jaar kondigde Qualcomm een partnerschap aan met Microsoft, om aangepaste Snapdragon-chipsets te ontwikkelen voor AR-apparaten: met als doel Augmented Reality te versnellen en uit te breiden voor zowel consumenten als ondernemingen.

Namelijk, de strategische samenwerking is om haar aanwezigheid in de opkomende Metaverse verder te ontwikkelen door middel van lichtgewicht AR-apparaten. Terwijl de integratie van de twee platforms: Microsoft Mesh en Snapdragon Spaces™ XR-ontwikkelaarsplatform, ook het ecosysteem leiderschap inluidt voor de twee bedrijven.

“De kernstrategie van Qualcomm Technologies voor XR is altijd geweest het leveren van de meest geavanceerde technologie, speciaal gebouwde XR-chipsets en het mogelijk maken van het ecosysteem met onze software platforms en hardwarereferentieontwerpen. We zijn verheugd om met Microsoft samen te werken om de adoptie van AR-hardware en -software te helpen uitbreiden en schalen in de hele industrie.” Aldus Hugo Swart, vice president en general manager van XR, Qualcomm.

Rubén Caballero, corporate vice president van Mixed Reality, bij Microsoft voegt daaraan toe: “Met diensten als Microsoft Mesh zijn we toegewijd aan het leveren van de veiligste en meest uitgebreide set van mogelijkheden om metavers aan te drijven die de fysieke en digitale werelden vermengen, om uiteindelijk een gedeeld gevoel van aanwezigheid te leveren over apparaten heen. We kijken uit naar de samenwerking met Qualcomm Technologies om het hele ecosysteem te helpen de belofte van de metaverse te ontsluiten.”

 

Aangepaste chipsets en software samenwerking wijzen op dunne en lichte HoloLens 3

Zowel Microsoft als Qualcomm moesten hun eigen chips nog aankondigen, dus deze strategische samenwerking is een veelzeggend teken dat het dunne en lichte AR-segment de smart glass markt zal leiden. Namelijk, wat aangeeft dat de aankomende HoloLens 3 dun en licht zal zijn.

Bovendien zal de softwarematige combinatie van het Microsoft Mesh-ontwerpplatform en Qualcomm’s XR-ontwikkelaarsplatform resulteren in zowel een ontwerp- als een ontwikkelaar hulpprogramma. Verder geoptimaliseerd door de aangepaste AR chips. 

vr expert - microsoft mesh hololens

Conclusie

De samenwerking tussen Microsoft en Qualcomm om samen te werken aan aangepaste Snapdragon-chipsets voor AR-apparaten moet de bedrijven een concurrentievoordeel opleveren dat leidt tot controle over het ecosysteem, AR-adoptie en Metaverse-aanwezigheid.

Bovendien is deze samenwerking een teken aan de wand dat de volgende HoloLens 3 aanzienlijk krachtiger, lichter en dunner zal zijn, met aantrekkelijke gebruikscases voor ontwikkelaars en ontwerpers voor bedrijven.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.