Microsoft heeft naar verluidt de HoloLens 3 geannuleerd

VR Expert AR headset Use Cases

Volgens een rapport van BusinessInsider (Paywalled) heeft Microsoft besloten om de release van zijn HoloLens 2-vervanging van de HoloLens 3 te annuleren.

Verbruiksvriendelijke AR-apparaten

Volgens de toonaangevende blog, Mspoweuser, ontstond de verwarring door de verschillen in productstrategieën tussen de interne teams bij Microsoft. Alex Kipman, de hoofdontwikkelaar van Hololens, zag een consumentvriendelijk AR-apparaat als de toekomst van Microsoft’s metaverse strategy, terwijl de andere groep binnen het team geloofde in het houden van de Hololens-headset gericht op ondernemingen. Met zo’n richtingloze aanpak werd het Hololens-team van Microsoft  in een patstelling achtergelaten.

Tijdens een vergadering noemde Microsoft’s Chief Marketing Officer, Chris Capossela, de Hololens ‘een afrondingsfout’ voor het bedrijf van Microsoft en gewoon ‘een leuke gadget voor promotievideo’s’. Insider-bronnen hebben aan Business Insider verteld dat Microsoft-CEO Satya Nadella van plan is software te bouwen voor de metaverse, ongeacht wie de hardware net als Windows maakt. 

Microsoft’s VP of Corporate Communications, Frank Shaw, zei echter tegen Business Insider dat HoloLens “een cruciaal onderdeel blijft van onze plannen voor opkomende categorieën zoals mixed reality en de metaverse.” 

Ondanks de annulering van de nieuwere headset, heeft het team van Microsoft een Forrestor-rapport  van vorig jaar verspreid waarin wordt benadrukt dat bedrijven die Hololens 2 implementeren  een ROI van 177% hadden. 

Het Amerikaanse leger zet hololens-gebaseerde IVAS in 2022 in

Vorig jaar in april 2021 ontving Microsoft een contract ter waarde van $ 21,9 miljard om het Amerikaanse leger te voorzien  van Hololens 2. De headset zal door het Amerikaanse leger worden gebruikt voor verschillende doeleinden, van landnavigatietraining tot snelle doelverwerving en thermische beeldvorming tot missieoefeningen. 

Samenwerking Samsung-Microsoft lanceert nieuwe AR-headset

Volgens een bericht van Koreaanse media werkt Samsung aan een nieuwe AR-headset met de HoloLens. Het project dat naar verluidt tot eind 2023 loopt, omvat various divisies van Samsung Display, Electro-Mechanics en SDI. 

Hoewel het niet duidelijk is hoe de samenwerking precies is opgezet, zegt het rapport dat Samsung mogelijk hardwarecomponenten aan Microsoft zou kunnen leveren om een headset te bouwen. 

Conclusie

Hoewel het bedrijf het idee om de volgende versie van de hololens te bouwen heeft geschrapt, benadrukt de samenwerking met Samsung om een nieuw cloudgebaseerd mixed reality-apparaat te maken de toewijding van Microsoft aan de toekomst van het metaversum.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.