ClickCease

Microsoft HoloLens Developers kit gaat $3000 kosten

Home » Microsoft HoloLens Developers kit gaat $3000 kosten

 

Bijna alle grote bedrijven op het gebied van mobiele communicatie zijn bezig met virtual reality, van HTC tot Samsung iedereen wil meedoen in de virtual reality wereld. Microsoft bleef telkens een beetje achter op de competitie, de Google Cardboard is al een jaar lang een hit binnen de virtual reality community. Toch wil Microsoft nu de competitie aan gaan met de Microsoft VR kit, nu word duidelijk dat Microsoft al een tijdje bezig is met Augmented Reality. Geen volledige virtuele realiteit, maar een virtuele laag die over de realiteit word gegoten. Daarom brengt Microsoft nu de HoloLens Developers Kit uit.

Microsoft HoloLens

Waar andere bedrijven bezig waren met games en sociale applicaties voor gesloten brillen, gaat Microsoft bezig met de HoloLens om interactie te creëren tussen de realiteit en de virtuele realiteit. Er was lange tijd onduidelijkheid over de release van de bril en wat het apparaat moest gaan kosten, Microsoft heeft nu laten weten dat de developers kit een prijskaartje van $3000 gaat krijgen.

De eerste reacties over de HoloLens en het prijskaartje lopen uiteen. Waar de een ontzettend enthousiast is over augmented reality omdat het een ‘open’ bril is, is de ander nog niet zo enthousiast over de HoloLens.

Kinect

Veel mensen vrezen dat HoloLens een nieuwe Kinect gaat worden, Kinect moest de gamewereld drastisch gaan veranderen. Door een mensenlichaam te veranderen in een controller moest de spelbeleving beter worden en tegelijkertijd kreeg de speler voldoende lichaamsbeweging. Helaas werkte de Kinect niet zoals het hoorde en werd de ‘leuke spelbeleving’ al snel een irritatie onder vele gamers.

VR Expert Hololens what's in the box

Door Kinect werd het bijna onmogelijk om bewegingen van het karakter in de game enigszins te controleren, complexe taken konden niet worden uitgevoerd en zelfs simpele bewegingen werkten niet goed. Op het moment dat de Xbox One uitkwam was Kinect al bijna van de radar verdwenen. En in plaats van de Kinect te verbeteren is Microsoft bezig gegaan met het ontwikkelen van de HoloLens.

Demo

Wij vinden de HoloLens er in ieder geval al heel vet uitzien, daar heeft Microsoft in ieder geval al één punt te pakken. Iets dat er ook goed uit ziet is de Demo van de HoloLens genaamd; Project X-Ray,

Dit is een hele vette game omdat je deze game in augmented reality kan spelen in je woonkamer. In deze game is er een invasie van robots in je woonkamer, jij krijgt de taak om deze robots te vernietigen. Deze game is erg intelligent gemaakt, de robots scannen de kamer en weten precies waar al het interieur staat. Afgezien van het feit dat het een erg intelligente game is lijkt het ons erg gaaf om te vechten met robots in je eigen woonkamer.

Specs

Hoe de bril precies in elkaar zit weet nog niemand, je hebt in ieder geval geen telefoon of computer nodig om deze bril te gebruiken. Natuurlijk gaan er wel geruchten rond over eventuele geïntegreerde software, bijvoorbeeld een x86 processor, 60Hz refresh rate en 2GB ram geheugen.

Ook gaan er geruchten rond over een custom made Cherry Trail processor die de bril zou aandrijven, Microsoft is nog niet bereid om deze informatie vrij te geven. Wel claimt Microsoft dat ze een eigen holografische processor ontwikkeld hebben.

Release

Wordt de HoloLens de nieuwe Kinect en zal het falen? Wij maken ons daar niet zo druk om, wij zijn vooral erg enthousiast over het concept en dat Microsoft eindelijk met een AR product op de markt komt. De HoloLens Developers kit gaat dus 3000 dollar kosten en wordt in het eerste kwartaal van 2016 vrijgegeven.

Koop hier de HoloLens 2.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.