Microsoft Hololens voor de zakelijke markt

Bij nieuwe technologie is de keuze voor de juiste doelgroep van groot belang. Bij VR headsets als de Oculus Rift en HTC Vive werd er vooral gekozen voor gamers. De Augmented Reality headset Hololens van Microsoft werd in het begin gedemonstreerd met spellen als Minecraft en voor het bekijken van sportwedstrijden met een extra AR laag.

Met de introductie van Hololens voor bedrijven heeft Microsoft een duidelijke doelgroep bepaald, met een prijskaartje van pakweg 3000 dollar is het waarschijnlijk verstandig dat de focus nu op bedrijven ligt, en niet langer op televisie kijken met het hele gezin.

Ready for Business

NVolvoa enkele prototypes kwam er onlangs een Hololens versie uit voor ontwikkelaars die iedereen met een besteedbaar budget van 3000 dollar kon aanschaffen. Nu is er de Microsoft Hololens Commercial Suite die zich specifiek richt op de zakelijk markt.

Met voorbeelden van organisaties als Volvo en NASA wil Microsoft benadrukken dat ze echt “ready for business” zijn. De verkoopprijs ligt niet geheel vast, de potentiële klant zal eerst navraag moeten doen, voor grotere aantallen wordt een korting beloofd.

De keuze voor een doelgroep is belangrijk

Het was al langer duidelijk dat overtuigende Augmented Reality duurder zou uitpakken dan Virtual Reality. Voor consumenten is een prijs van 600-700 euro voor een Rift of Vive en nog eens een PC van minimaal 1000 euro al een flinke investering.

De Hololens kost op zichzelf al 3000 euro. Door te kiezen voor de zakelijke markt zal de Hololens meer kans op slagen hebben, het bekijken van sportwedstrijden zal nog even op zich laten wachten.

Microsoft heeft ongetwijfeld ook gekeken naar de problemen die zich hebben voorgedaan bij Google Glass. Deze AR bril kreeg het zwaar te verduren vanwege de inbreuk op privacy, en loslopende Glass gebruikers werden voor schut gezet. Google besloot een opvolger eveneens te richten op de zakelijke markt, tot op heden laat Google Glass versie 2 nog op zich wachten.

Microsoft Hololens Commercial Suite

Wat krijgt de professional bij aanschaf van dit set? Naast de headset, de afstandsbediening, tas, lader, voedingskabel en een schoonmaakdoekje krijgt de koper ook nog eens:

  • Kiosk modus: Een afgebakende omgeving om demonstraties of presentaties te geven zonder het hele systeem open te stellen.
  • Mobile Device Management: De IT afdeling kan meerdere headsets van afstand configureren en onderhouden.
  • Azure ondersteuning voor geavanceerd werken in de Cloud.
  • Windows Store voor business: Zoek en koop apps die speciaal gemaakt zijn voor de Hololens.
Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.