ClickCease

Microsoft Teams integreert Mesh in 2022

VR Expert - microsoft mesh

Het lijkt erop dat de hele wereld het heeft gehad over de recente rebranding van Facebook naar Meta en, meer specifiek, de visie van de metaverse die CEO Mark Zuckerberg heeft uiteengezet voor de toekomst van de groep. Om niet achter te blijven, stond Microsoft op en kondigde zijn intenties aan om Mesh vanaf 2022 volledig te integreren in Microsoft Teams.

Wat is Mesh?

Mesh is een fundamentele technologielaag die tot doel heeft verschillende metaverse werelden bij elkaar te houden.  Een bedrijf kan bijvoorbeeld een virtuele wereld opzetten waarin werknemers in verschillende configuraties met elkaar in contact kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten, terwijl ze overal dezelfde digitale identiteit behouden.  Met andere woorden, je digitale avatar wordt je portaal naar de rest van de functionaliteit binnen het ecosysteem.

Het maakt niet uit op welk apparaat je zit, Mesh doet al het werk achter de schermen om het allemaal naadloos te laten verlopen.  Je avatar ziet eruit als een cartoonversie van jou en toont al je gezichtsuitdrukkingen in realtime, waardoor je avatar het realisme krijgt dat we nodig hebben als we virtueel vergaderen. 

VR Expert - Microsoft Mesh

Integratie met Microsoft Teams

Microsoft werkt al een paar jaar aan Mesh, maar de integratie met Microsoft Teams gaat het naar een veel breder publiek brengen. Teams heeft een geschat publiek van 250 miljoen mensen wereldwijd en het fungeert als de centrale communicatie middelpunt voor miljoenen bedrijven in elke industrie die je je maar kunt voorstellen.

Het toepassen van de Mesh-technologie hier is de eerste echte use case die we zullen kunnen zien van het metaverse-concept op enige echte schaal.  Het brengen van dit niveau van VR-integratie naar een gemeenschap van deze omvang is ongelooflijk spannend voor de industrie en het zal fascinerend zijn om te zien hoe het uitpakt.  De zakelijke bijeenkomsten van de toekomst zullen er heel anders uitzien dan onze traditionele videoconferenties op dit moment, en dit is een grote stap in de richting van die toekomst.

Wat betekent dit voor de sector?

Als deze integratie bereikt wat ze beoogt, zal ze een enorme nieuwe vraag creëren naar AR- en VR-headsets waarmee werknemers Mesh volledig kunnen ervaren.  Bedrijven zouden een headset op dezelfde manier kunnen zien als een laptop – een cruciaal onderdeel van de technologische infrastructuur die ze aan elke werknemer moeten bieden.  Dat zou ongelooflijk veel doen voor de wijdverspreide adoptie van deze hardware.

VR Expert - Microsoft Mesh

Bovendien zou de massale adoptie ook een domino effect veroorzaken in termen van het soort dingen dat bovenop deze wereld kan worden gebouwd.  Microsoft wil ontwikkelaars echt in staat stellen om op een samenstelbare manier op de Mesh-infrastructuur te bouwen, en het is niet te zeggen wat voor soort innovatie daaruit kan voortkomen.  Het ziet ernaar uit dat de toekomst van werk VR en AR zal omvatten – vooral als een groot deel van het werk op afstand en gedistribueerd blijft.

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.