ClickCease

Microsoft VR kit versus Google Cardboard

Home » Microsoft VR kit versus Google Cardboard

Google cardboard is al een tijdje de leider van de kartonnen VR-brillen markt, maar daar gaat misschien verandering inkomen. Microsoft heeft aangekondigd dat ze een eigen vr-bril op de markt gaan brengen namelijk: Microsoft VR kit. Deze VR kit is een doe-het-zelf low budget kartonnen VR-bril die bizar veel op de Google Cardboard lijkt.

Russische Hackathon

Op 17 Oktober wordt in Moskou een Hackathon georganiseerd waar de Microsoft VR kit voor het eerst voor het publiek toegankelijk zal zijn. Een hackathon is een evenement waar software ontwikkelaars, grafische designers, interface designers en project managers intensief samenwerken aan software projecten.

VR Cardboard Kopen

Het doel van de Microsoft VR kit hackathon is het creëren van nieuwe software voor de Nokia Lumia en nieuwe apps voor de Microsoft VR Kit. Er zullen 3 winnaars uitgezocht worden op de volgende 3 onderdelen: Games, Educatie en Bedrijfsapplicaties. Met deze 3 onderdelen lijkt Microsoft dezelfde weg te willen bewandelen als Google Cardboard. De vraag is of Microsoft überhaupt voet aan de grond kan krijgen in deze markt die gedomineerd wordt door Google.

Google Cardboard bedrukken

In 2014 werd op het Google I/O de Google Cardboard voor het eerst gepresenteerd. De Google Cardboard werd gepresenteerd als een goedkoop alternatief om kennis te maken met virtual reality. De Cardboard werkt hetzelfde als de Microsoft VR Kit. Na het in elkaar vouwen schuif je een telefoon naar binnen, start een vr app op en je kunt beginnen met het spelen van virtual reality games.

De Google Cardboard heeft geen officiële fabrikant. Het ontwerp en lijst met onderdelen werd vrijgegeven op de Google Cardboard website. Hierdoor is de Cardboard goedkoop gebleven en voor iedereen toegankelijk. Binnen een jaar zijn er daarom ook ruim 1 miljoen cardboards verkocht.

Microsofts VR kit overbodig?

Alle Google Cardboards werken al met Android en iOS telefoons, en vooralsnog lijkt het alsof de VR Kit alleen zal werken met Nokia Lumia telefoons. Het is nog onbekend of de Microsoft VR Kit ook compatibel zal worden met andere telefoons , en of het ontwerp van de VR Kit gratis wordt weggegeven door Microsoft.

Wit cardboard vr bril Kopen

6 oktober is er een Microsoft Launch event in New York, dit evenement is ongeveer te vergelijken met Oculus Connect. Op dit evenement zullen de nieuwe Nokia Lumia telefoons gelanceerd worden samen met andere producten. Naar alle waarschijnlijkheid zal er op 6 oktober ook meer nieuws over de VR kit komen, er gaan zelfs geruchten rond dat bezoekers gratis VR Kits krijgen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.