Microsoft werkt aan Xbox met Oculus Rift ondersteuning

“The enemy of my enemy is my friend” ofwel de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Dat lijkt het geval te zijn voor Microsoft die volgens bronnen in overleg is met Oculus om de Rift te ondersteunen met de nieuwe versie van de Xbox One. Sony heeft voor dit najaar een VR headset aangekondigd en Microsoft kan niet achterblijven. Door samen te werken met Oculus kunnen ze meteen een voorsprong nemen.

Neo versus Scorpio

Nee, dit zijn geen nieuwe karakters in Mortal Kombat, volgens geruchten komt Sony met een Playstation 4.5 die nu onder de naam Neo schuilgaat, en Microsoft heeft een Xbox 1.5 in de planning met de naam Scorpio.

Scorpio VS. Neo

Beide systemen zijn krachtige versies van de huidige consoles en daarmee is er meer processorkracht voor VR games. Op de aankomende E3 games conferentie zullen we meer te weten komen, vooralsnog is het interessant om alvast te speculeren.

Microsoft en Oculus werken samen

Het lijkt op het eerste gezicht een vreemde samenwerking, de ontwikkelaar van de Hololens en de ontwikkelaar van de Rift. Maar de Hololens heeft een andere (professionele) doelgroep en is nog lang niet klaar voor een release.

Hololens DVK

De Oculus Rift wordt al geleverd met een Xbox controller. Met de besturing zit het wel goed. Microsoft heeft ook aandelen in Facebook die op zijn beurt weer eigenaar is van Oculus. Sony is een typisch Japans bedrijf en vaart zijn eigen koers, net als Nintendo dat ook al jaren doet. Helaas werkt de Oculus Rift nog niet op Windows 10

Eerste Xbox VR titel in 2017

Volgens Ars Technica is er een Europese ontwikkelaar die aan een VR titel werkt voor de Xbox die in 2017 uit zal komen. Als de Xbox daadwerkelijk gaat werken met de Oculus Rift zullen ze direct een groot aanbod hebben aan titels.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.