Minder zien met een Google Cardboard

Met een Virtual Reality bril kun je een compleet andere wereld voor je ogen zien, met Augmented Reality kun je nieuwe elementen toevoegen aan de wereld om je heen. Met de “Eyeware” app kan je juist een deel van het gezichtsveld wegnemen, of vervormen om een visuele beperking te simuleren. Augmented Reality wordt daarmee juist een verminderde realiteit, met als doel betere voorzieningen voor mensen met een visuele beperking.

Minder zicht leidt tot meer inzicht

In Groot Brittannië zijn er twee miljoen mensen met een zekere vorm van visuele beperking. Dit aantal zal volgens voorspellingen in 2050 nog verdubbelen tot vier miljoen. Binnen het openbaar vervoer zal dit tot grote problemen leiden mits er niet tijdig wordt ingegrepen.

Door treinstations op een bepaalde manier vorm te geven, en in te richten met oog voor mensen met een visuele beperking, zal deze doelgroep toch van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Om het publiek bewust te maken van deze situatie, en ontwerpers meer inzicht te geven in het verlies van perceptie met bepaalde oogafwijkingen, is er een AR app ontwikkeld die met een Google Cardboard en een smartphone kan worden bekeken.

Lees meer over van Hololens naar Google Cardboard.

De Eyeware app

Deze smartphone app is uitgebracht voor Android en Apple toestellen. Je download de app, steekt deze in een Google Cardboard houder en je kiest een specifieke oogafwijking. Soms betreft het enkele blinde vlekken, sommige afwijkingen zijn zeer sterk.

De smartphone camera wordt gebruikt als een virtueel oog, met Augmented Reality wordt het beeld gefilterd. Dit is een serieuze toepassing die heel direct de gevolgen van een visuele beperking laat zien. Er zijn ook diverse AR apps verkrijgbaar die leuke filters over het beeld leggen als entertainment.

AR App Development

Een eigen Augmented Reality App? Bekijk: AR APP ONTWIKKELING

Hoewel de meeste Virtual Reality applicaties de waarneming van de gebruiker willen verbeteren, is de Eyeware app juist bestemd om het zicht te verminderen, met als doel de mensen met een visuele beperking te helpen.

Lees meer over een VR/AR app maken.

Meer weten over virtual reality applicaties

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.