Mixed reality-besturingssysteem gelekt in nieuwe Apple-code

VR Expert - Apple code

IO-ontwikkelaars werden verrast toen ze de nieuwste Open-Source GitHub Repo’s van Apple openden en, ingebed in de code, “realityOS” vonden, verwijzend naar het aankomende native besturingssysteem dat draait op de langverwachte premium MR-headset van Apple.

Apple heeft misschien net zijn mixed reality-besturingssysteem gelekt

Aanvankelijk ‘rOS’ genoemd door Bloomberg News in 2017, is nu door 9to5mac ontmaskerd tot ‘realityOS’, te vinden in een ingesloten verwijzing naar de Open-Source-code in Apple GitHub-repo’s en App Store-uploadlogboeken. In feite hintend naar wat het besturingssysteem zou kunnen zijn voor de nieuwe mixed reality-headset van Apple.

‘RealityOS’ ingebed in de open-source Apple GitHub Repos-code

Twee IO-ontwikkelaars, Rens Verhoeven en Steve Troughton-Smith, geven commentaar op het virtual-augmented reality Apple-besturingssysteem als “Wat doet Apple’s realityOS in de Upload-logboeken van de App Store?” en “heeft zijn eigen OS & binaries … en heeft een realityOS simulator”.

We volgen de verwachte Apple HMD al een tijdje, met als laatste dat Apple ‘off-limits’ zal zijn van het metaversum, meldde Mark Gurman van Bloomberg technology in een Power On-nieuwsbrief.  Effectief gericht op de kernkracht van Apple, premium hardware, in tegenstelling tot Meta’s softwaredoel om de toekomst van het internet te bouwen: het metaverse.

Bovendien zou volgens geruchten de premium Apple-headset dit jaar worden aangekondigd vanwege lekken in de toeleveringsketen die aangeven dat de nieuwe Apple-headset de prototyping heeft verlaten en in 2022 in massaproductie zal gaan. Speculatief gezien heeft de algemene achterstand in de toeleveringsketen veroorzaakt door de pandemie de Apple MR-headset teruggedrongen.  Terwijl Apple naar verluidt te maken kreeg met complicaties met oververhitting en cameraproblemen. Daarom wordt de headset van Apple naar schatting uitgesteld voor productie tot 2023.

Een ander detail, afkomstig van de geloofwaardige Apple-analist Ming-Chi Kuo, meldde dat Apple werkt aan een tweede iteratie MR-headset voordat de eerste zelfs maar wordt uitgebracht. Een in ontwikkeling zijnde headset die ergonomisch gestroomlijnder en waarschijnlijk lichter en slanker is. Vergelijkbaar met de trend die we zien voor virtual en augmented reality-producten die dun, stijlvol en lichtgewicht worden. Mogelijk gemaakt door de nieuwe Pancake-opticatechnologie in VR en het waveguide-lensontwerp in AR.

Conclusie

Terwijl de geruchtenmolen van Apple’s mixed reality HMD draait, hoe moeilijker het voor hen wordt om hun MR-headset onder de pet te houden.

Het nieuwste lek komt in de vorm van het waarschijnlijke besturingssysteem voor de aankomende headset van Apple, genaamd ‘realityOS’, die zich verstopt in een Open-Source Apple GitHub-repo-code, waardoor de vertraagde premium virtual en augmented reality-onderneming verder  wordt versterkt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.