ClickCease

Nautilus, vr bril voor onder water

Wanneer je denkt dat je alles hebt gehad komt er toch weer een vr project voorbij dat je even achter je oren doet krabben. Dit is helemaal het geval bij de Nautilus vr bril; een vr bril die je onder water kunt gebruiken. Dit ambitieuze project vind deze week zijn weg naar Kickstarter en belooft een unieke ervaring…

De Nautilus werkt ongeveer hetzelfde als een mobiele vr bril. Je plaatst je smartphone en kunt vervolgens met verschillende games en apps aan de slag. De twist die het bedrijf geeft aan het concept is dat de houder voor je smartphone waterdicht. Hierdoor kun je met een gerust hart een duik in je zwembad (of badkuip) nemen zonder dat je bang hoeft te zijn voor kortsluiting. De insteek is dat je onder water 360 graden video’s afspeelt van bijvoorbeeld het Great Barrier Reef en zo het gevoel hebt dat je er daadwerkelijk zwemt.

Nautilus VR

De bril beschikt over wat Nautilus een ‘natural breathing system’ noemt.  Het is mij niet duidelijk of het werkt als een snorkel of dat het apparaat beschikt over een patroon met zuurstof. Dit laatste lijkt echter het geval aangezien je onderwater vr ervaring anders van zeer korte duur is.  Nadeel is tevens dat je niet ziet waar je zwemt waardoor je zwembad snel te klein is.

De Nautilus is geschikt voor smartphones tussen de 4,7 en 5,2 inch en wordt op de markt gebracht in twee maten. De beelden worden getoond via een eigen virtual reality platform/app en is geschikt voor IOS, Android, Windows Phone, Blackberry.

Het project wordt deze week gelanceerd via Kickstarter en ik ben zeer benieuwd of er genoeg backers komen. Het project klinkt namelijk wel erg tof en is compleet anders dan alle andere vr brillen. Over de prijs alsmede de duur van het ontwikkelingstraject is niets bekend.

 

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.